QUAIS ON CLOUD NINE

I torsdags fick vi äntligen hem vårt lilla pyre. Så liten men tar redan så stor plats.

Hemresan, som för övrigt tog cirka 10 minuter då vi lyckligtvis har bästa tänkbara uppfödare bara nästgårds, tog hon försiktiga steg i hallen och dundrade ner i mysiga korgen efter cirka 1 minut. Sen sov hon. I fem timmar. Vi fick till och med ta och väcka henne till slut för hon behövde ju pinka och äta lite. Annars låg vi bara bredvid och tittade på henne.

Första natten bäddade vi i vardagsrummet. J var ute med henne en sväng under natten men utan att hon ville göra nåt, sen sov hon till kl 9. Perfekt hund!

Hundnamn har vi funderat länge på. Jag har haft en lång lista med vad jag ansett vara perfekta namn, men som husse dessvärre ratat. Till slut stog det mellan två namn och det slutliga blev Heidi (med uttalet ”Hajdi” såsom Heidi Andersson och Heidi Klum)

Hon har hittills varit en oerhört lättsam valp. Har knappt pipit en endaste gång (förutom när vi varit i köket och hon inte vågar hänga på, haha) och hon sover som en stock om nätterna. Hon har sagt till när hon velat gå ut, även om det idag blev ett bakslag med lite kiss och bajs inne vilket jag fullkomligt förstår då det har STORMAT. Knappt så jag velat ha henne ute ens, med risk för att hon ska blåsa iväg…

Hon är en riktig kelgris och kan snart både sitt och ligg på kommando även om hon blir oerhört ivrig då hon fattar att hon ska göra nåt för att få godis, GUD så kul det ska bli att lära henne och se hennes utveckling.

Med tre JRT-flickor i bagaget som alla varit oerhört olika individer så ska det bli spännande att se hur hon utvecklas och blir. Det är ju dessutom den första hund som jag är ansvarig över att uppfostra och lära om livet, de tidigare har ju varit mammas främsta ansvar. Men nu är det jag och min sambo som har det ärofyllda uppdraget!

Längtar efter att utforska världen med henne. Längtar också efter att min för evigt etta i livet Siri ska få träffa henne och lära henne om hur man blir världens bästa hund :)

Heidi Betty von Pinkenstråhle <3

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *