VIPS

Vintern har varit lång men idag måndag den 25 maj när jag slog upp mina gröna så var det sommar. Från att ha haft trädgården i hopplös kall vinterdvala som kändes som om den aldrig skulle gå över, hade jag skurat ur växthuset, påbörjat plantering i pallkragarna och ett gäng krukor med fint blomster.

Petunia night sky och små fyllda petunior

En vit Mårbacka med okänt grönt (vitt!), mina vackra pelargoner från ifjol lyckades jag ha ihjäl.

Lavendel och svarta klöver, hade klövern i massvis av färger i fjol och de växer SÅ bra och är SÅ fina!

Bäddat ner små tomater och en (!) gurka i såpdoftande växthus <3

Påbörjat trädgårdslandet i pallkragarna som i år fick kärlek med ny färg. Kommer bli så fint med all grönska sen. Salladen ska få sällskap av luktärtor! Där bak syns morgondagens projekt, jordgubbarna…

Planterade massa fina lökar i höstas men det har ju varit så hiskeligt kallt så det är inte förns nu de börjar till att blomma. Blir så kul att få se just vilka som vill blomma, köpte verkligen så otroligt fina tulpaner…

Jag blir så löjligt glad över att spendera tid i trädgården? Speciellt när det är varmt, kunde liksom ha kortärmat fram till kl 20. Senast det hände var förra året, den vecka det var varmt… Gå omkring och påta på. Projekt här och där. Få löning i juli då allt växer som mest.

I år blir dessutom speciellt då vi från och med NÄSTA VECKA får sällskap av en liten coronapuppy. Helt otroligt att en ny generation Jack russell flyttar hem till oss. Jag ska bli matte och J husse. Till vår egna lilla galna och oerhört söta terrier.

Hon är så bedårande liten, mjuk och söt så det gör ont. Hade nästan glömt hur söta valpar är, senast var ju Siri och gänget för nu ganska prick 13 år sedan!

Längtar så mycket efter en galning som gräver upp mina blommor och springer iväg med spadar. Appropå Siri så har jag för evigt lovat Siri att hon ALLTID kommer vara nummer ett, jag har trots allt haft henne i livet sedan jag var 17 år och hon låg i Carmens mage. Men nog är det speciellt med den första absolut egna hunden som vi ska uppfostra, som är vårt ansvar att lära allt om livet.

Observera att det INTE är en coronapuppy… Tragiskt med så många som köper valp för att det passar nu. Detta har vi funderat länge på och vi hälsade på uppfödarna redan i december. Så lycklig över att vi fick förtroende att ta en valp av dem. Det roligaste av allt är kanske att syrran i samma veva ska åka och hämta sin spanielpojke som föddes två (!) dagar efter vår lilla tjej. Lika i ålder och blivande bästisar!

Den här sommaren kommer alltså bli extra fartfylld och fin. Hoppas p

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *