BULLY

Ni måste se denna dokumentär om mobbing.

En sak som för för mig är oförståeligt, är hur skolan prioriteras. Det är viktigt att lära sig invecklade matematiska formler och historiska kungar, men att ha en obligatorisk lära kring hur man beter sig mot andra människor finns inte. Det är inte förän gymnasiet du kan läsa etiska kurser, men sånt måste börja redan på lågstadiet. Vore jag utbildningsminister… Denna film borde visas som utlärningsmaterial i alla skolor. Jag minns aldrig att jag någonsin lärt mig något om mobbing och alla ämnen kring det som berör mer än omnämnanden i förbifarten. Sånt borde finnas på schemat! Det är väl inte konstigt att barn, ungdomar och även vuxna beter sig hur som helst då de aldrig får se några konkreta bevis på hur illa det är att behandla andra orättvist. Heller inte då det sällan blir konsekvenser av mobbingen.

Titta på dokumentären. Den är vidrig, jag blir så ledsen att människor som är så älskvärda ska behöva ta emot så mycket stryk. Att det finns barn som kan bete sig så vidrigt mot illa utan att lyfta ögonbrynen. Och framförallt de vuxna skulle haft sig en känga. Som inte tar problemen som problem utan som att ”boys will be boys”.

SVT Play visar den gratis i två veckor till.

Lämna en kommentar

Under Film & böcker, Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *