LIFE IS FOR LIVING

24 dagar kvar.

Om man inte provar, får man aldrig veta. Man måste våga ta ett kliv och testa för annars kan man inte veta hur resultatet blir. Att stanna upp hela världen och tänka ”det kanske blir dåligt. Någon kanske blir ledsen” och bara backa tillbaks, sätta stopp för allt för att man inte vågar se hur det blir. Så fegt, så fyllt av rädsla. Att ”tänka om” hela tiden och stoppa historian innan den ens har börjat. Man kan vrida och vända på saker upp och ner, hit och dit, men det slutgiltliga svaret är alltid prova! Du kommer aldrig veta annars. Det kan gå åt helvete, men det kan också bli helt perfekt och underbart. Att inte banga. Göra det du känner för. Inte tänka efter och analysera för mycket.

Att tacka ja till spännande saker även om du inte har någon aning om hur det kan sluta. Äventyr, hångel, en fika, skaffa en inneboende, boka en enkelbiljett till Asien. Bli kär och berätta det. Du kanske får ett underbart gensvar och du kanske blir knullad i huvet, sparkad i magen och lämnad på marken när du fallit. Men det är så livets gång är. Det kommer hända så mycket. Man kommer uppleva så mycket. Vissa saker går bra, blir bra, känns bra. Andra händelser kanske känns bra till en början men sen går det åt helvetet. Då har du i alla fall provat och blivit en erfarenhet rikare, och då ställer du dig upp, borstar bort smutsen från knäna och hoppas att de där uppskrapade såren läker fort också hoppar du på nästa tåg.

Att vara 22 år är ingenting. Jag har hela livet framför mig. Jag har upplevt mycket, men det är ingenting jämfört med vad jag kommer uppleva under livets gång, jag har knappt levt en tredjedel av det liv jag tänkt leva. Men det dummaste man någonsin kan göra är att ångra det man inte gjorde, istället för det man faktiskt var modig nog att göra. Jag vägrar stå om 20 år och förbanna mig över saker jag inte sa eller gjorde. Prova om du vill veta hur det blir. Sluta inte innan du har ett svar.

Förra hösten och vintern var en lång ansökningsprocess till college i USA. Jag har aldrig varit där och hade egentligen ingen aning om vad jag gav mig in på, men gav mig fan på att jag skulle plugga journalistik tusentals mil hemifrån, jag skulle prova på och åka hem om jag inte trivdes. Jag kämpade tills jag fick det där mailet i våras om att de inte tar emot några utländska studenter terminen då jag skulle börja. Allting rasade och jag undrade vad fan jag nu ska göra. En person jag tycker läskigt mycket om blev arg på mig för att han tyckte att jag gav upp och sa åt mig att hitta en annan plan. Jag blev mest arg på att han inte fattar att jag har en miljard planer i mitt huvud men inte kan organisera upp allting och bestämma mig för vad jag ska välja. Och jag såg det som en mening.

Så nu har bokat en enkelbiljett till Thailand. Det kanske var meningen med att inte plugga i USA. Jag vet inte mer än så. Vad vi kommer vara med om, ifall resan kommer gå bra, hur länge vi blir borta, vad slutgiltliga målet blir. Men jag har i alla fall gjort det, jag ska dit. I september kommer jag med största sannolikhet få en inneboende. Någon jag inte känner, vet något om eller hittills har träffat. Men man måste prova. Nästa vecka har jag bokat ett spännande möte som kommer avgöra mer om min framtid längre framåt. Det var något som dök upp i min skalle huxflux igår, kom på något jag skulle vilja testa på, och snart kanske det är verklighet… Samt att jag söker en bostadsrätt att renovera. Man måste se till att fokusera tillräckligt på det man vill och inte tänka att det kanske går dåligt. Fan, sluta vara så FEG! Du och din rädsla är det enda som stoppar dig från de saker i livet du vill göra. Använd dina armbågar, ditt stora hjärta och kloka huvud.

Jag provar på saker. Jag säger inte nej. Jag tackar ja till saker och peppar andra till att göra detsamma. Att inte banga utan bara köra. Vinst eller förlust, vad är det värsta som kan hända? Det kan gå åt helvete. Men då finns det så mycket annat i världen som lockar. Har du en dröm, en idé, en vilja, en tanke – sluta inte med den. Gör verklighet av det. Sluta inte kämpa för det du vill göra eller ha.

2 kommentarer

Under Tankar

2 kommentarer till LIFE IS FOR LIVING

 1. loggan

  Word!
  Helt rätt inställning, önskar att jag kunde ha samma tjurskalle 24/7.
  Hoppas jag tar mig lös från vårterminen en sväng och njuter av livets goda i den vida världen också :>

 2. MRX

  Helt rätt! Låt inget stå i vägen för dina drömmar, mål eller tankar. Ingen får någonsin säga att du inte klarar, kommer kunma slutföra eller är kapabel till att utföra något! Gör vad du tror på, känner och brinner för, så kommer livet spela sig rätt i dina egna händer! Du är värd vad du tror på.
  Keep on, and let the dreams live forever.
  / MR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *