FADIME

Igår var det 10 år sedan Fadime Sahindal mördades. Jag tänker på henne och alla andra tjejer och även unga män som mist sina liv på grund av människors knäppa synsätt. Jag tänker på människor som tvingats fly från sina familjer och tvingats byta identitet, som tvingats genomlida rättegånger och rädsla och sjukhus. På änglar som fått skadade vingar och tvingas uppleva mer än någon människa förtjänar, som tvingas växa upp fast man kanske är ung. Jag har så mycket tankar kring detta så det svämmar över. Önskar att jag kunde säga något för jag vill så oerhört gärna, men kan verkligen inte… Det är så sårande att en familj och att ens egna blod kan utsatta en person för så mycket skräck och smärta och är beredda att gå in i döden för något som frihet & kärlek…

Men jag tror ändå att Fadime på något sätt hade varit nöjd. Att hennes död men även även Pelas, Abbas och alla andra som drabbats har startat en debatt. Hur ämnet blossats upp och hur vi talar om det mycket mer idag än förut. Hur de alltid kommer finnas kvar i Sveriges minne och hur de nästintill helgonförklarats. Fadime kämpade för just kvinnors rättigheter och sina egna rättigheter, och det kostade hennes liv… och som hon sa, kan hon få en person att förstå har hon gjort tillräckligt.

Jag tänker på henne & alla andra ♥

Vill ni få ett hum om vad jag talar om eller veta mer. Lyssna på P3 Dokumentär som tar upp ALLT. Även mycket intervjuer med Fadime själv. Rekommenderas.

2 kommentarer

Under Tankar

2 kommentarer till FADIME

  1. Tack för påminnelsen. Har lyssnat nu. Och gråtit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *