Blog Archives

GILI TRAWANGAN

Ahh, sweet Indoliving. Nu är jag HÄR!

Jag har hunnit återförenas med han som lurade hit mig. Vi tog oss in till Poppies lane 1 och bestämde oss för att bo på New Arena där jag bodde sist. Sist jag bodde där kom jag direkt från sandiga bungalows och tyckte att hotellet var ren och skär lyx (trots resesällskapets dånande huvudvärk från möglet i vårt rum…) Nu när man istället kommer direkt från Sverige var det njaa, sådär. Maken till mer kalkat badrum har man sällan sett, men i det stora hela är Arena bra då det ligger fint till, har en trevlig pool och kostar inte många riksdaler. Man får inte vara kräsen, men nästa Kutabesök om några dagar ska vi bo betydligt mer fancy!

Nu är vi på Gili Trawangan, kom hit igår. Denna ö som jag hört så mycket om men inte hann med sist… Första intrycket – fantastiskt mysigt. Indoneserna lever inpå turisterna vilket i och för sig är lite skrämmande då det är något lägre standard än i trivsamma Sverige. Vi sprang på en ungdomsfotbollsmatch igår medan vi rekade boende på ön, stötte även på häst”stallarna”. Kan ju säga att det som byggs i Grannäs är bra mycket bättre, för att inte tala om hagarna…

På Gili finns ingen trafik, inte ens mopeder. Istället har de hästar som får sköta skjuts av allt som behöver skjuts. Små stackars krakar utsmyckade med diverse onödiga attitaljer som piskas gatorna fram och tillbaks i värmen. Jag hoppas att de ändå får ordentlig vila och mat & vatten, men ”stallen” vi gick förbi igår var allt annat än fancy… Jag försöker att undvika att titta på det, för jag vet att det ändå inte finns nåt för mig att göra.

Inga hundar finns det på ön, däremot sjukt mycket katter. Jag piper som ett barn när jag ser dessa varelser, såklart… Vad som också finns är ett reservat för utrotningshotade havssköldpaddor så i tre pooler vid stranden finns dömånga pyttesmå gulliga babysköldpaddor, SÅ SÖTA att mitt kärlekshjärta smälter:)

I morse klev vi upp med tupparna (många såna här) och begav oss till Trawangan Divers för dag 1 av 3 på vägen till ett Open Water certifikat. Trodde det skulle vara dyk i poolen och teori, och nog var det så men på eftermiddagen skjutsades vi ut på havet för att dyka – PÅ RIKTIGT!!! Nervositeten och spänningen… Men herregud vad kul det kommer vara när man väl lärt sig, idag var det självklart lite lättare komplikationer, svårt att tryckutjämna och få en bra vikt i vattnet, men så var det också första dyket. Shit så spännande! Det var lite svårt att koncentrera sig på allt häftigt vackert som finns under ytan innan man fått ordning på allt, men två stora havssköldpaddor som nyfiket spanade in oss, hann vi med :)

Nu går solen ner, det ekar från mosken, två av herrarna i sällskapet är ute på night dive så jag ska duscha bort saltvatten (i saltvattensduschen) och kila över till min kurskamrat och se om han lever efter dagens dyk… Förhoppningsvis!

På återseende!

Leave a Comment

by | 7 december, 2013 · 10:40

SAIK

20130915-005454.jpg

Idag fick jag se lite av Skellefteå för första gången i mitt liv! Att det skulle ta 23 år att göra annat än att bara passera denna metropol. Det var ganska härligt att sitta nere vid älven och njuta av höstsolen efter en kort runda på stan. Jag ogillar ju Umeå styggt mycket, så Skellefteå kändes som ett bättre alternativ för att få en dos av lite ”storstad”, haha gud jag har varit ifrån min halvmiljoners stad Göteborg allt för länge nu, tråkigt nog…

Hockey var huvudmålet med dagen, Frölunda – Skellefteå. Jag som Frölundabo borde väl logiskt sett heja på ”mitt” lag, eller? ;) med risk för att få onda blickar från en lite väl hängiven publik så hejade jag på vinnande lag som jag brukar (nej jag är inte så brydd haha), denna gång råkade det vara SAIK och enligt rykten så är de bäst!? Nån nämnde nåt om guld… :) Fascinerande med hockeyfans, hade en gubbe bredvid mig som varje gång någon i SAIK hade pucken sa ”Bra Martin! Bra Linkan! Bra Melker!’ etc, kommenterade exakt allt haha vissa är lite too much… på tal om Melker har jag nog inte sett honom sen vi gick på Finnbacken men jag tror förbanne mig han ser likadan ut idag som för 10 (!) år sen, fast lite längre och bredare… hehe

Leave a Comment

by | 14 september, 2013 · 11:08

LOPPIS

20130821-005554.jpg

I lördags klev jag upp med tuppen, fyra loppisar skulle avverkas. Om jag fyndade! Detta är tre av många saker som hittades. En kavaj från Karen Millen som sitter som gjutet på mig för det genanta priset av 5 kronor. En väska i nyproducerad vintagemodell för en tis. Ribbstickad härlig pläd från Ralph Lauren för 15 kronor.

Varför ägnar sig fler människor inte åt loppis? Det är ju kanske en av livets bästa aktiviteter.

Ska plocka ihop och visa alla mina fiffiga fynd från sommaren. Mycket porslin men hittar jag bra grejer för pinsamma priser så måste jag köpa även om jag själv inte vill ha det i mina hyllor, men nån annan som betalar mer än 1kr/tallrik ;-)

Leave a Comment

by | 20 augusti, 2013 · 11:01

I <3 BALI

20130315-112542.jpg

Vi befinner oss i Kuta på Bali. Jag vet inte hur länge vi varit här eller hur länge vi ska stanna. Jag vet knappt vilken dag det är men jag har hört ryktas om att det är påsk hemma i Sverige. Mår ganska finfint, trivs bra och har ingen längtan vare sig till Thailand eller Sverige. Tillfreds med tillvaron.

Vi kom hit sent en kväll från Malaysia. Vi får veta att alla butiker & restauranger har stängt dagen därpå men att de kommer sälja lite käk på hotellet i alla fall. Asmysiga indoneser står och lagar Nasi Goreng medan vi slappar vid poolen. Inte många gäster på hotellet så varsin solstol är givet. På eftermiddagen tänker vi gå ner till stranden så vi haffar varsin öl och börjar promenera. Några män från hotellet bredvid skriker att de älskar oss och vi är deras förebilder. Tack? Vi går vidare och en indones på cykel kommer och ganska snabbt inser vi att okej, det här med stängda butiker innebär att man inte får gå ut. På allvar. Han ringer samtal, frågar vart vi bor, vi blir filmade av skrattande indoneser (ligger säkert uppe på YouTube som Bali’s dumbest tourists) och når slutligen vårt hotell. Där står hela personalstyrkan och skriker på oss och är verkligen asförbannade, viftar med händerna att vi ska upp på vårt rum så vi springer dit med svansen mellan benen och tror att fängelsehålan väntar…

Tydligen var det nyepi, indonesisk nyårsafton. Detta innebär att dagen innan själva nyåret ska man i princip sitta inne på sitt rum och meditera. Inte ens lampor får man ha. Flygplatsen är till och med stängd så det är verkligen allvar. Vi var bergsäkra på att få ett gäng balipoliser bankandes på dörren, men efter snabb research så var det värsta straffet att skura tempel, vilket vid närmare eftertanke hade varit mer utav en belöning…

Nåväl, funny thing.

Jag gillar Bali. Har inte hunnit se så mycket av ön ännu mer än smågatorna runt omkring, klubbar och barer. Fan vad fest det är här… jag brukar vara en partypingla 3 gånger om året så detta rubbar allt. Men jag gillar det ändå. Värmen är inte lika kokande som i Thailand, folk kan prata engelska, det är mer avslappnat och härlig stämning bara kring allt. Jag hoppas vi hinner se mycket av denna ö, jag vill typ hyra en chaufför och dra ut på en liten roadtrip… Fan, vi är på Bali, ett ställe man verkligen drömt om och hört fantastiska historier om. Kanske är så att man sover. Eller så har jag bara knappt nyktrat till.

Boendet är också underbart. På Koh Lipe bodde vi i en bungalow för 70kr/natt. Ni som bott i en bungalow vet vad jag pratar om. Bakom en liten vägg står en toalettstol som knappt går att spola i, fläkten går inte justera. Nu bor vi jättelyxigt efter att ha varit vana med det. Stort rum med balkong, badkar, pool utanför dörren, fungerande AC. 60kr/natt. Living the dream. Sen att det är ruskigt sunkigt och smutsigt på sina håll må vara, sängkläderna är i alla fall rena, det var de inte på D&D i Bangkok.

Någon hembiljett är inte bokad. Om 11 dagar är det Full moon och då tänkte vi väl dra Koh Tao & Koh Phagnan i Thailand. Egentligen har vi ingen brådska, vi trivs här och har så mycket att se, ska åka ut till Giliöarna också. Vi tar det som det kommer. Världen hinner vi se ändå!

På Koh Lipe mötte vi upp en svensk tjej som raggat upp mig på Reseguiden. Vi är en match made in heaven och klickar sjukt bra alla tre, så Emilie är med oss. Det är som att vi känt varandra i 10 år. Riktigt kul hur rätt det kan vara ibland och hur bara slumpen kan föra en samman.

Jag har skrivbegär från helvetet, kanske märks… Klockan är 10 på förmiddagen, Emilie ligger dyngförkyld och Malin har väl hittat nån australiensk surfare vars håriga bringa hon ligger och snuttar på. Jag vet icke, jag bara sitter här och myser, kliar kissen på magen och lyssnar till nån balines som sjunger och spelar gitarr nånstans. Kom nyss ett litet regn.

Fiinfinfint. Bali är grejer. Nu ska jag nog fläka ut mig med en god bok vid poolen tills tjejerna återuppstått. På återseende!

1 Comment

by | 15 mars, 2013 · 03:19

LANGKAWI, MALAYSIA

20130311-142543.jpg

Igår drog vi till nästa land Malaysia. Sjukt roligt. Träffade massa folk, mysdrack öl på stranden, reaggebarer. Slutade upp med några locals på nåt hak klockan 7 i morse. Roligt dygn!

Nu slänger vi på oss ryggorna igen och drar till Bali!!!

Leave a Comment

by | 11 mars, 2013 · 06:32

20130115-232311.jpg

Leave a Comment

by | 15 januari, 2013 · 10:23

20130115-110226.jpg

Min trädgård! Åh, vad jag ser fram emot de varma vår- och sommardagarna här. Jag har morgonsol och sen sol fram till eftermiddag, hur gott?

Mer visar jag inte av lyan just nu, för de har fortfarande inte tapetserat eller bytt golv… Just nu ser det bara ut som skit rent ut sagt, det blir bättre efter Thailand då jag kan börja göra i ordning på riktigt :)!

Leave a Comment

by | 15 januari, 2013 · 10:05

OCH GÖTEBORG ÄR VACKERT, MEN INTE MYCKET MER

20130114-235517.jpg

Leave a Comment

by | 14 januari, 2013 · 10:55

6

20130114-203325.jpg

42 dagar kvar. Magiskt!

Jag har jobbat alla dagar utom en sen jag kom hem från julledigheten… Varje morgon klockan står ställd på 05.45 eller jag kommer hem sent efter en lång dag, påminner jag mig själv om de kronor jag skrapar ihop och för vilket ändamål de ska gå till. Det känns klart mer motiverande.

Men inte ska jobb hindra mig, efter mördarpasset i lördags drog jag på fest följt av utgång. Jag som skulle ta det lugnt fick istället ytterst få timmars sömn, varpå jag igår jobbade 10h och sen hade jag en biodejt med Jenny, Hobbit 3h! Det blev en och annan liten snark i salongen kan jag lova, när jag kom hem var jag så trött att jag mådde illa… Filmen var för övrigt bra, att den var i 3D gjorde väl inte saken sämre, magiska foton ibland.

På fredag kommer min kära mor och då ska det flyttas, hurra!!!!

Leave a Comment

by | 14 januari, 2013 · 07:40

20130109-100010.jpg

Leave a Comment

by | 9 januari, 2013 · 09:00

LSE

20121219-230759.jpg

Sist jag träffade Freja var i augusti första dagen hon fick komma till sitt nya hem. Hon har blivit lite större sen dess! Men gissa om hon fortfarande är en mysig knähund… Något! Henne ska jag banne mig skeda med kommande nätter…

Leave a Comment

by | 19 december, 2012 · 10:09

UP WITH THE BIRDS

20121219-142956.jpg

Herregud så smidigt det är att ta sig från punkt A till B, fort går det också, Man somnar innan man tagit sig från Landvetters startbana, vaknar till vid nödvändigt flygplansbyte på Arlanda, slumrar sen till och vips är man på norrländsk mark. Som jag längtat, men snart är jag där!

Det som slog mig då jag stod i avgångshallen här på Arlanda och blickade ut äver Thaiair’s avgående flyg är att nästa gång jag befinner mig på denna plats är det för avgång mot Amsterdam > Kuala Lumpur > Bangkok. Längtan! Men nu – full fokus på norrland och HEM!

Leave a Comment

by | 19 december, 2012 · 01:33

OUMBÄRLIGT VACKERT

20121212-164928.jpg

Stadsbiblioteket förstör just nu Avenyns karaktär genom en stor ombyggnation. Men egentligen inte alls, om man tittar på vilka ord de placerat på fasaden mitt i byggdammet. Fint, visst? Älskar sånt här. När man i nåt som är eller förväntas vara fult, skapar något vackert <3

Leave a Comment

by | 12 december, 2012 · 03:52

20121211-193709.jpg

Vilken fin vinter vi hittills haft. Många soliga dagar, och snön ligger vit på de flesta ställen! Klagar inte.

Leave a Comment

by | 11 december, 2012 · 06:38

20121023-032745.jpg

Kalla mig korkad men motvilligt håller jag mig vaken lite extra, eftersom GG kommer vid ca 04.20 och jag har redan varit vaken så länge så vad gör en timme mer? Fråga mig inte vad logiken i det är, men men… Jag har mina stunder :)

1 Comment

by | 23 oktober, 2012 · 01:29

SPRUTA

20121004-135158.jpg

Idag tog jag min första Twinrix inför Thailand. Känns bra? Något :)

Leave a Comment

by | 4 oktober, 2012 · 11:52

20120926-225921.jpg

Idag skulle jag lämna blod för fjärde gången, dvs jag har varit aktiv blodgivare i 1 år. Stolt som en tupp är man också, kombinerat med rädsla inför nålar och blod. Dessvärre visade det sig att mitt blodvärde som tidigare legat på 132-144 sjunkit till 111 så vi fick avbryta och istället skicka mitt blod för att undersökas och hitta orsaken… :/

Jag tror att det beror på att jag aldrig ätit järntabletter efteråt som man ska – och dessutom slutat snusa nu. Nikotin kan ”lura” blodvärde till en högre nivå nämligen. Tredje alternativet skulle vara tecken på början till allvarlig sjukdom men nikotin- och järnbrist känns mer troligt :-) dessutom har jag inte känt mig mer trött än vanligt, bara yrsel och illamående nu i veckan just pga snuset. Så det är nog det som spökar.

Annars så har jag pratat med Ed Westwick på KiK och nu ligger jag på jobbet och väntar på sömn. I morgon skulle jag egentligen åkt till Lycksele då jag hade haft långledigt till tisdag eftermiddag, dessvärre fick jag ingen vikarie för mitt pass på söndag… surt sa räven, jag får vara hemma och städa och göra höstmys istället nu då jag blir av med min fd sambos grejer. Har inte kollat vad som ligger i alla kartonger men hon brukar kunna ha ganska fina saker så ni kan ju kolla in Stadsmissionen i veckan där allt kommer hamna.

God natt då!

Leave a Comment

by | 26 september, 2012 · 09:14

GOTT

20120905-105922.jpg

Jag är ledig, det är den 5 september. Jag startar dagen med balkongfrukost. Sitta och filosofera i den varma solen med en kopp kaffe. Sommaren går mer och mer mot sitt slut så man får passa på, tack och lov för inglasad balkong. Men så gott att ta vara på dagen! Sen ska jag städa, eftersom jag fått en inneboende vill jag hålla det snyggt. Vet ni vem? En av mina ”första” kompisar jag träffade hos dagmamma! Han skrev på FB att han var i akut behov av boende samma dag som min tänkta hyresgäst meddelade att hon valt annat rum. Perfekt! Så nu får jag ha min ordningssamma sida tillgänglig typ varje dag… :)

Leave a Comment

by | 5 september, 2012 · 09:00

HIS LIFE ON THE ROAD WITH COLDPLAY

20120830-154507.jpg

Nu har jag suttit ensam i kön i ca 8h. Solen gassar och Jenny är på G. Roadie Ben som vi fick trumpinnar av för 3 (!) år sedan gick förbi kön med ett gäng pinnar, ingen brydde sig, jag försökte fånga en men gick inte. Sen ser jag Matt McGinn gå förbi, roadie med Coldplay sen de var ett litet skitband som skrivit en bok om det. Blev så exhalterad att jag inte sprang efter men lyckligtvis kom han och gick förbi igen (gissningsvis med en av Jonnys guror i handen) så jag fick en autograf… Skakar typ av glädje haha och ingen annan förstod vad jag höll på med!

Snart snart får vi komma in, jag LÄNGTAR.

Leave a Comment

by | 30 augusti, 2012 · 01:46

STADION

20120830-073357.jpg

Det här är det sjukaste jag varit med om. Jag har köat sedan 7 på morgonen två gånger i London och det har aldrig varit mer än 15-20 personer i kö. Nu kommer Coldplay till Stockholm och då jag kommer till Stadion är kön säkert 50 meter!! Innan kl 7 var det drygt 70 pers om inte mer. Varför åkte jag inte hit igårkväll, tänker jag… Men men vi kommer ta oss in det är huvudsaken! Får tänka att sist de spelade på Stadion så kom vi ca 15 på eftermiddagen och ändå hamnade vi first row och fick varsin trumpinne… ;-) dessutom – detta är min 7e konsert och jag såg dem senast i förrgår, så. Hehe.

Dessvärre ligger Jenny hemma i feber så hon kommer komma hit sen… Lite tråkigt, men vad gör man :( solen skiner i alla fall :D

Leave a Comment

by | 30 augusti, 2012 · 05:35