STICK

Ja, inte är det bara ljuvlig medgång med att ha växter. Mamma berättade att deras palettblad fått spinn och eftersom de jag har kommer från samma gäng, så är det troligt att mina också är angripna. Ja, mycket riktigt… Hem och spraya samtliga växter som eventuellt är angripna med såpa, t-röd och vatten, rengöra fönsterbräda. Ställde ut dem i skuggan medan jag sprayat men ser att de fått prickar på bladen! Gud vad jag hoppas att de kommer klara sig…

Sen började det sjuhelvetes spöregna. Kanon, då slapp jag vattna utväxterna ;) men då jag skulle gå ut och stänga igen växthuset såg jag att vi har fått en oinbjuden hyresgäst. En geting håller på att bygga bo!! Har varit lyrisk över alla humlor, bin och fjärilar som det kryllar av här, men ett getingbo i växthuset – nej tack!

Petade ner det men drottningen fortsatte cirkulera och jag misstänker att hon håller på att bygga ett nytt! Gah!

Men det är så vackert och fint i övrigt och jag ser alla de här sakerna som lärdomar och utmaningar. Förr när jag haft orkidéer och de drabbats av ullöss – typ varenda gång – har jag bara kastat dem på en gång. Men älskade små palettisarna ska jag försöka rädda <3

Upptäckte att det exploderat irisar i stora rabatten medan jag varit och jobbat helg. Så fin!

Ikväll tog vi en promenad i byn. Så mysigt. Alla man möter hälsar!! Märk väl i vårt förra lägenhetsområde visste vi inte hur en av de två boenden i trappuppgången bredvid såg ut ens!!

Sen har jag gjort ett rookiemistake med att ge ena tomatplantan solskador. De ska tydligen vänjas vid solen. Och de står i gassande sol! Får knåpa upp lite väv som skyddar dem. Appropå skydd skulle jag sätta fast fönsterfilm i kök och sovrum, men jag köpte en variant från Jula med klister på som var omöjlig att sätta fast så den knövlade jag ihop efter en halvtimmes försök. Haha, ja den här dagen var utmanande. Men uppförsbacke ger starka ben, som en klok mor brukar säga…

Uppdatering på kvällen: getingen har mycket riktigt börjat bygga igen…. I morgon åker jag in till stan och köper Radar. Och Pyrsol… Och en större kruka till chokladmyntan som exploderat och vuxit massor under helgen!

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *