HEJ DÅ ÄNGÅS

Den 1 februari 2013 startade jag dagen med att bjuda mamma på amerikanska pannkakor. Den första frukosten av många i min fina lilla lägenhet nedanför berget.


En helt fantastisk lägenhet. 42 kvadratmeter och en trädgård som var ungefär lika stor. En trädgård som en tant tagit hand om och som nu var i mina händer. Ord kan inte beskriva min lycka – trädgården var alltså varför jag tackade ja till en lägenhet på bottenvåning vilket jag var helt emot tidigare.


Kan ni tänka er. Inga grannar runt om, bara gräsmatta, men ändå en tät häck runt om. Krokusar, tulpaner, röda, rosa och vita rosor, vit akleja och vit löjtnantshjärta, vita och rosa pioner (varav den rosa busken fick 34 knoppar ett år!?), blå hortensia, lavendel, magnolia – och mycket mer… samt en igelkotte jag döpte till Didrik. Sol från morgon till kväll. Min trädgård var alldeles lagom stor och det mysigaste och bästa någonsin.


Idag är det den 1 mars 2017, och tack & ajöss lilla läggan på Topasgatan. Mitt första ordentliga riktiga boende som från början bara var MITT hem och som inte delades med nån (tills J dök upp i bilden hehe). Någon annan får ta över lyckan i en grönskande trädgård, eller kanske svära över att det är tokigt mycket att ta hand om? Svära över grannarna ovanför som sommaren lång slänger ut skräp från fönstret ner i rabatterna, svära över det slitna köket, de fula halltapeterna, insynen mot sovrummet, den trasiga parketten och det JÄVLA badrumsgolvet som lutade åt fel håll så det aldrig gick at få torrt och rent och resulterade i mängder med silverfiskar.

 Vad vet jag, men jag hoppas de kommer ta hand om eventuella kottbesök, rosorna och pionen jag planterade sista sommaren och lyckan i en egen bostad! <3

Idag har jag också blivit fast anställd på mitt jobb i Umeå, så vi kan verkligen prata om en end of an era och början på nåt nytt. Som att i sommar få i ordnig vår uteplats till nåt lite fantastiskt även om det är långt ifrån förra trädgården. Men man kan inte få allt, och vi har i alla fall ett torrt badrumsgolv ;-)

1 Comment

Filed under Allmänt

One Response to HEJ DÅ ÄNGÅS

  1. Tobias

    Vad har hänt sen sist då? Vore kul med en liten uppdatering i bloggen! Var kan man följa dig nu istället, då bloggen ligger i dvala?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *