30 ÅR

I fredags fyllde min storasyster Emelie 30 år. Vi firade henne med tårta, mat, vin och en mysig spelkväll. Samt en resa till Amsterdam i april med mig och mamma :)


Vad Emelie inte hade en aning om, var att jag med hjälp av familj och vänner planerat en överraskningsfest i flera veckor. Varje vaken och ledig sekund har jag ägnat till hennes firande och försökt planera så att allt skulle bli så bra som möjligt. Emelie har nämligen aldrig haft någon riktig födelsedagsfest (!) och förväntade sig absolut ingenting, därför kändes det extra kul.


Emelie trodde att jag, hon och mamma skulle äta middag på hotellet. Men när hon och mamma satt i bilen utanför hotellet gav hon henne en ögonbindel, en jäger och en prinsesskrona. Sen bar det iväg till Ruselegården där nästan varenda en i Emelies stora familjeskara stod samlad och sjöng för henne :) 


Allt var alltså noggrant planerat. Från färger och dekorationer, till vilket godis och snacks jag köpt. Vilket Emelie bara trodde var en ren slump att jag visste vilket favoritgodis hon hade, för hon vet inte vilka jag har. Haha!


Vi hade faktiskt bordsplacering också, och inuti hade jag gett alla gäster små uppdrag de skulle utföra under kvällen. Det var kul att höra och se vad folk gjorde samt höra alla gissningar ;-) Sen körde vi också ett quiz om Emelie som jag kämpat hårt med att hitta på konstiga frågor, ändå var det två stycken som knep 10/10 poäng.


Vi åt Emelies favoritmat, oxfilé och potatisgratäng som vi beställt från Lilltjärn. Därefter en Mararethatårta som Emelie ville ha, som Frida och Vanja hade bakat.


Kvällen blev så rolig för alla tror jag, framförallt Emelie. Hon var den som höll ut längst och dansade på borden långt in på småtimmarna. Så jag förmodar att kvällen blev lyckad och något att minnas :) Så glad att det är över för herrregud vad jag stressat kring detta. För att inte tala om hur svårt det varit att hålla sig från att råka säga nåt, hehe…


Den här bilden sammanfattar natten ganska bra. Vi var sex fine frøkner som orkade dansa järnet till klockan 3 :)

Tack Emelie för att du fyllde 30 och vi fick en anledning till megaparty, nu ska jag återgå till livet :)

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *