SRI LANKA

Boom. Som en jävla käftsmäll kliver vi ut på gatan i Colombo. Trots att det är minst 10 grader kyligare än det varmaste vi haft i Australien så är det som att befinna sig i en bastu med brinnande aggregat. Som doftar blommor och avgaser. Det finns nog mer tuktuks än palmer här och vi har hjärtat i halsgropen så fort man rör sig nära en väg, till min mors förskräckelse. Vi har bokat ett 8-bäddars dorm på ett hostel men får bo ensamma för samma snorbilliga pris. Vi har AC och den lilla mannen försöker fråga om vi vill ha handdukar utan att vi fattar på 3-4-5 försök. Vår engelska som vi nu utvecklat såpass att jag tänker på språket, kommer eventuellt nedgraderas igen… Utmattade lägger vi oss för att sova, då vår hjärna tycker att klockan är 04:00 men den lokala tiden på Sri Lanka är 01:30.

Sri Lanka är inte det första resmålet man tänker på. Men med en resvan pojkvän som sett i princip hela Asien, blev alternativen få. Jag hade kunnat åka vart som helst bara jag får det så billigt att man kan unna sig t ex massage varenda dag om man så vill, strand och palmer. Så han fick styra lite, och Sri Lanka blev resultatet. Ett land med brokig historia med inbördeskrig och hårt drabbat av tsunamin, men som nu börjar komma i form. Med en helt amazing natur som vi längtar efter att få ta del av.

I morse åt vi frukost för 30kr/pers – på en ”finrestaurang”. Vi är vana att i Australien ibland dela på en portion, dels på grund av de enorma storlekarna men även för priset… Löjligt. Vi tog sedan en tuktuk till Mount Lavinia och ett mysigt litet hotell med svalkande pool, god mat och gullig hund i repan. Försöker vänja oss vid luftfuktigheten, vila efter resan och lära oss hur saker fungerar. Vårt hotell har 8 rum och ligger 50 meter från stranden. I övrigt är inte Mount Lavinia så mycket att hurra för men att bara ligga vid poolen är helt och hållet vår melodi just nu.

Vi ska stanna här så länge vi kan, vill och orkar. Samma plan som alltid. Det vill säga ingen alls, vi bara lever för dagen…

   
    
   

1 Comment

Filed under Sri Lanka 2016

One Response to SRI LANKA

  1. Diana

    Spännande! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *