DJUR

”Blir ni inte trötta på att sova i tält?” frågar folk återkommande gånger. Nja, det går rätt bra då tältet är såpass stort. Sovrum, allrum och uterum :)

Vissa nätter är det under 10 grader = freezing. Vissa är det tropisk värme så man håller på att kvävas.

En natt vaknade jag av att jag var kissnödig, så jag kilade iväg, kom tillbaka och hann just lägga mig då en jävla possum ramlar rakt ner i tältet där vi sover och åker rutschkana ner! Fick mig en liten liten hjärtattack där…

Just possums är ett otyg som börjar springa omkring och leva rövare så fort vi nattat, de hoppar i träden, bråkar, prasslar, skriker och har sig. Igår var de riktigt galna, antagligen på grund av fullmåne gissar vi.

Igår frågade J om jag kunde tända ficklampan för det lät som nåt kryp var och kröp inne i tältet… Jo tacka fan för det, någa cm från våra huvuden utanför (!) har vi en jävla Huntsman!  

 

4 i morse vaknar jag av ryggont deluxe, och hör nåt som prasslar lite lätt precis utanför tältet vid mitt huvud. För i helvede, av alla ställen i skogen ska vad-det-nu-var välja just den fläcken? Jag blir snart lite nojig då det låter mer, så jag tänder lampan. Jag får då syn på något som kryper under tältduken, på golvet vid mitt huvud! What the holy fuck!? Av alla ställen? Slår som besatt med en vattenflaska och tror/hoppas att vad det än var, så är det dött nu. Vi får kanske se kvarlevorna efter både en och annan Huntsman när vi tar ner tältet om några dagar…

Så ja, att bo i tält är som att bo på safari. Man ska inte vara lättväckt eller lätt paranoid så att säga.

Jag har varit hemma två dagar. Först pga det spöregnade natten till måndag och jag låg vaken mesta av tiden och sen mår min rygg sådär. Som tur är har vi en kiropraktor 20 meter bort, så jag hoppas innerligt att få en tid. Det var kul att rida, men tror det inte var så bra för ryggen :(

  
Jo just det, förra veckan var J och fiskade med en arbetskompis då det kom och simmade en tigerorm (!!!) som även slingrade upp på land, hur läskigt. Två dagar efter var vi på samma ställe och precis efter att J släppt tillbaka en liten regnbåge så kom ormen och simmade! Häftigt, och läskigt på samma gång.

   
   

Väldigt fint med många kullar och dalar här omkring.

  Nu hoppas jag att kunna jobba de sista tre dagarna, detta är vad jag gör ibland. Sortera plommon i mängder!

1 Comment

Filed under Australien

One Response to DJUR

  1. Agnes

    Hej Linnea!
    Jag har sett att du bloggar lite om psoriasis och har lite frågor kring det, har du någon mailadress jag kan nå dig på ?

    Hälsningar,
    Agnes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *