Väldigt ofta är vi med om annorlunda saker som är olikt Sverige/specifikt med Australien/konstiga/nya/roliga. Här är några jag kunde komma på…

När man handlar så packar kassören åt en, i småsmå påsar som rymmer cirka två saker, annars går de sönder. Som tur är finns självscanningskassor.

 

När man tagit körkortet måste man ha en skylt på bilen i 6 månader, som bland annat innebär att man inte får vara ute och köra efter midnatt. 
Du måste visa legitimation typ jämt om du går ut, de är verkligen superstrikta med detta. Det har även hänt då vi vistats på en bar utan att ens ha tänkt dricka alkohol, vilket resulterade i att vi blev utskickade. Samt då jag köpte en burgare kl 13 på ett välfyllt ställe, med barn på…

De har rökförbud ungefär överallt. Du vågar inte röka offentligt, såvida du nu har råd med såna dumheter. Ett paket kostar väl 120 spänn, och då är det budgetvarianten (don’t ask me how I know this)

När de sover har de ett lakan och sen ett täcke med påslakan ovanpå.

Man måste betala om man vill ha ketchup eller annan sås på restaurang… Jag gjorde alltid fulingar och bjöd på det, känns så löjligt haha. Kul var en gång då Jacob köpte Fish & chips och Tartarsås INTE ingick ens! 

 Nej – det heter inte ketchup här. Tomato sauce är vad som gäller.

Alla butiker stänger tidigt. I Bunbury men även i Perth CBD stänger de ungefär kl 17! Med vissa undantag såklart.

De äter sina grillade korvar med toastbröd. Orostat. 

 
Vegemite. The wierdest thing about Australia. Smakat verkligen som inget annat och är SÅ vidrigt.
 
Aussies älskar att benämna okända på gatan, butik, affär eller vart som helst med gulliga saker som darling, honey, cutie, sweetie etc. Tänk om vi kunde införa det i Sverige <3

De är inte några stjärnor på att köra bil här… Även om man kör 110km/h ligger de och flåsar en i röven, blinkers ska vi inte ens tala om. Tycker ni svenskar kör dåligt så ska vi inte tala om aussies…

Och appropå det kan man se kors och blommor lite här och där efter vägarna, verkar vara mer regel än undantag att sätta ut då någon mister livet i trafiken. 
 
Många ställen har BYO = du får ta med din egna alkohol. 

 
Arvo, avo, barbie, bloke, brekkie, esky, footy, lollies, maccas, gday mate, cyah, mozzie, no worries, rollie, roo, sunnies, thongs, uni, Bunno, Busso, Margs, Pembs, Freo, Scarbs… Och avsluta varje mening med hey.

Leave a Comment

Filed under Australien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *