NANNUP

Nu är vi på plats i Nannup, vårt hem för nästkommande 4 veckor om allt går som vi tänkt. Nannup är en liten håla med 500 invånare och ligger drygt 1.5h söder om Bunbury. Det finns några gulliga caféer, butiker och ja, inte så mycket mer :-)

I söndags när vi skulle sätta upp vårt gigantiska tält på campingen regnade det för första gången på länge… Och instruktionerna till tältet var sådär… Men vilken lycka då det äntligen var på plats! Efter några timmar…

   
 Vi har alltså tre rum. Lyx! Tältet hittade vi på Gumtree för 40 dollar, och då fick vi med ett stort avlastningsbord också.

  Igår klev vi upp klockan 5. Det var kolsvart och vi frös som djur. Tydligen hade det några mil bort varit 4 grader på morgonen!! Vi snackar australiensk högsommar då det vanligtvis är runt 40 plus dagligen. Och som sagt, varma kläder är väl inget vi är bortskämda med…
Jacob började med att gå ut och plocka frukt medan jag fick stå inne och sortera frukt och lägga i kartonger. Det gick bra men jag tror Jacob hade det tyngsta lasset… Idag var det samma procedur fast efter lunch fick jag också gå ut och plocka äpplen. Att ha 20 kilo på sina axlar är väl inget man är van vid, satan vad starka vi kommer bli!

Förhoppningsvis får vi fortsätta jobba 4 veckor om farmaren tycker att vi duger. Vi har lite press på oss men vi jobbar på bra och har kommit in i det väldigt fort känns det som. Det är ett bra gäng som jobbar och vi har både kafferast och lunch. Dessutom är det mest australiensare som jobbar förutom vi och två tyskar, vilket känns som ett gott tecken. Vi hade tur med att hitta denna farm då vi förra helgen bara körde runt på måfå och fick många nej innan han sa ja, så vi ska vara glada.

Idag var det heller inte tokvarmt och vi är bara glada för det, hellre frysa på morgonen än slita i 40 graders värme!

Nu ska vi ut på byn och handla mat, wraps av nåt slag står på menyn i vårt lilla tältkök :)

Leave a Comment

Filed under Australien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *