MOTGÅNGAR…

Vi har nu varit i Australien snart 3 månader och vi börjar fundera om det är lika jävligt överallt. Det är svårt att få jobb (en vecka sökte jag 25 jobb utan att få ett enda samtal!) och när man väl hittar nåt så är det problem. Chefer som inte betalar ut lön har hänt både mig och Jacob flera gånger nu, vilket resulterat i ett mindre krig med chefen från restaurangen och kontakt med Fair Work… Jobbet som Jacob började på för ett tag sen meddelade att han skulle få 15 dollar svart vilket han självklart protesterade mot vilket resulterade i att han fick sparken. Han blev sen erbjuden ett plattsättarjobb för 17 dollar i timmen vilket även det är under minimilön…

Det känns som att bara för att vi är här på WH-visa så tror arbetsgivare att de kan behandla oss hur som helst. Vi är inte värda ett smack och kan bytas ut från en dag till en annan. Vi hör historier om hur de anställer 15-åringar och ger dem 10 dollar i timmen för att slava i nåt kök och på många ställen jobbar bara små ynglingar så unga som 13 år!

Arbetslivet är långt ifrån lika bra som i Sverige och jag kommer verkligen uppskatta att saker går rätt till hemma i kylan (nåväl, för det mesta!) Jag förstår att de behandlar oss delvis så pågrund av att de vet sen tidigare att backpackers kan komma och gå hur de känner för det, men de kommer ju ALDRIG någonsin få någon som vill stanna med så löjliga ”villkor”. Vem vill stanna 6 månader och jobba för pisslön och asshole till chef?

Vi har pratat med många kompisar som varit här ungefär lika länge som oss. Alla är färdiga med Bunbury och vill se nåt annat. Därför kommer jag och Jacob på söndag lämna vårt fina hus, mitt jobb som personlig assistent (som faktiskt fungerar fläckfritt) och packa oss in i bilen och dra söderut. Vi börjar med att bo i bilen på en camping och jobba med att plocka frukt 4 veckor, sen vet vi inte. Vi ska i alla fall försöka finna tur, för någon sån har vi inte riktigt haft.

Så ja, fastän Australien är fantastiskt på många vis och vi är glada över att vara här, så är det också ibland ett jävla skitställe!

Idag är det årets happening, Australia Day, så jag ska iväg och jobba, sen blir det kalla öl och BBQ!

  

Leave a Comment

Filed under Australien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *