DOLPHIN DISCOVERY CENTER & BUSHFIRE

Igår var vi på Dolphin Discovery Center vid Koombana Bay här i Bunbury, med förhoppningen att få bada med delfiner.

Volontärer arbetar på centrat för att ta hand om besökare som vill antingen simma med delfiner från båt eller bara bada lite med dem i en ”interaction zone” vid stranden. Just i Koombana Bay och runt Bunbury finns enormt mycket delfiner, vilket är viktigt att bevara. Så de forskar och informerar om delfinisarna, har lite akvarium med fina firrar m.m. Basic information ;)

Här får man alltså träffa delfiner på allra bästa sätt. Allt är på deras villkor. Det finns ingen pool de är instängda i, de jagas inte, de enda dom får är en liten fisk när de besökt stranden som tack. Ingen hets eller djurplågeri, utan bara värna om våra underbara djur ute i vattnet. Jag har själv varit på en delfinshow i Egypten vilket jag aldrig i mitt liv kommer göra igen, samt utanför Lovina på norra Bali där upp emot hundra båtar jagar delfinflockar för att få den bästa bilden… Dolphin Discovery Center är alltså ett sunt alternativ som alla borde sträva efter. 

Det finns inga garantier för att få se en delfin eftersom de kommer in på eget initiativ. Vissa dagar är de flera, vissa dagar inga delfiner. Vi var där för någon vecka sen utan resultat. Igår tog vi med oss frukost och saker att roa oss medan vi väntade.

Och ja!!! Det kom in en delfin. En tjej på 9 år. Vi fick tillsammans med volontärerna gå ut i vattnet på ca en halvmeters djup, stå på ett led och vänta. Nyfiket simmade hon förbi oss på bara någon meters avstånd, flera gånger, innan hon sen simmade vidare. Så sjukt häftigt att vara på ett sånt nära avstånd med en vild delfin, det häftigaste djuret som finns!

Drömmen vore givetvis att få simma med dem, tyvärr kostar det såklart en slant. Men ändå – SÅ häftigt!!

Tyvärr fick vi inga bilder… Men jag lovar, det var en upplevelse :)

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *