ROADTRIP DEL 3

Dag tre kom vi fram till Esperance, som är en australiensk semesterort känt för sina vackra, milslånga stränder. Kul att det under våra dagar där visade sig vara 17-20c och halvregn, freezing! Jag var till och med tvungen att köpa en fleecetröja, vi tänkte inte direkt på att ta med varma kläder till Australien.

Det första vi gjorde var att åka till något jag längtat efter – en rosa sjö! Det finns några runt om i världen och bland annat nere i Esperance. Det här var vad vi förväntade att få se vs vad vi fick se… 

 
Orkar inte ens förklara besvikelsen. Tydligen måste det vara varmt och soligt för att sjön ska bli rosa…

Vi skulle bo hos Lukes kompis med massa folk han gått skola med. Problemet var bara att vi kom 10h innan honom och vi hade ingenting att göra… Så vi bjöd in oss till hans kompis i förtid! Det kändes lite skumt att sitta där med 15 okända aussies men de var trevliga allihopa och bjöd på go lasagne. Huset låg precis vid Twilight Beach och var så häftigt!

    
 

På nyårsafton gjorde vi inte alls mycket, slappade mest och tyckte vädret var trist. Åkte på en väg längs stranden och beundrade den vackra naturen i det kyliga vädret.

   

 

På kvällen åkte vi till en bar på stranden där två av Lukes kompisar skulle spela, och spenderade hela kvällen och halva natten där! När vi gick hem fick gänget för sig att de skulle nattbada, jag är glad att jag inte hängde på för det var verkligen inget badväder, dessutom är ju södern känt för att ha allra mest hajar i Australien, så nej tack ;)

Vi började dagen efter dvs första dagen på året med att bli bjudna på hamburgare innan vi skulle bege oss. Vi hade en kul nyår med nya bekantskaper och det roligaste var väl att Luke som bjöd dit oss såg vi knappt till, tur att aussies är så gästvänliga att det gick bra ändå!

Vi hade tänkt campa i Cape le Grande nationalpark, eftersom vi inte vet ifall vi kommer åka dit ner igen ville vi verkligen passa på. På vägen dit åkte vi förbi ett enormt skogsområde som brunnit, varav tre backpackers och en bonde dog för bara en månad sen… Naturens elaka krafter!

Nationalparken var galet fin och speciellt det jag mest ville se, Lucky Bay. Det var också en sak jag satt och längtade efter hemma i Sverige då jag såg en bild på en kritvit strand med en känguru som låg och chillade. Ja, det var nog den finaste stranden jag någonsin sett!   
    

Visst ser det underbart ut? Hade varit ännu bättre om det inte blåst som tusan och var verkligen iskallt. Trist med otur med vädret! Vi såg heller ingen känguru på stranden men däremot i buskarna intill:)

Vi sov en bit utanför Esperance då man för tillfället inte fick bo i nationalparken. Vaknade strax efter kl 6 på morgonen av att det spöregnade så då var det bara att packa ihop och åka hem eftersom Jonatan sov i tält, stackarn. Vi körde en annan väg hem bland annat på en 6 mil lång raksträcka med massor av saltsjöar bredvid vägen. Såg nästan ut som snö! 

 

Det kan man kalla raka vägar… På bilden nedan ser man hur vi körde på hemvägen, det tog 7 timmar. Australien är verkligen gigantiskt!  

Skönt att vars hemma i värmen i Bunbury igen, från 18c till 34c är lite skillnad…

Leave a Comment

Filed under Australien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *