AUSSIE CHRISTMAS

På juldagen var vi bjudna hem till Lukes föräldrar i Australind, ca 20 min från Bunbury, för att fira en australiensk jul. Vi blev rätt häpna då det visade sig att hela hans släkt var där. Alla hur gulliga som helst, och intresserade av att höra om Sverige. Australiensare är verkligen så gästvänliga och snälla!

  
Maten var lite annorlunda än i Sverige men väldigt god. Kyckling, kalkon, sallad, ägg med curry, räkor, potatisgratäng… Ja, lite allt möjligt :-) efter vi ätit lunch dukades det fram en gigantisk dessertbuffé, snacka om att vi rullade därifrån…

        

Killarna deltog i lite cricketspel i eftermiddagsvärmen, sen var det dags för julklappsutdelning. Gissa förvåningen över att vi fick julklappar av Lukes familj samt hans mormor & morfar, haha! Så himla underbara!

På boxingday den 26:e orkade vi knappt röra oss ur huset efter all mat vi ätit. Dagen efter hade Luke housewarmingparty med 90-talstema, har inga bilder på kvällen men däremot en från dagen efter, fy fan hur huset såg ut alltså, 2 cm klibbigt smuts över alla golv, usch!

  Jag har glömt att nämna en rolig sak! På julafton när vi varit nere på stranden och jag & Jojo precis ska gå in i vårt hus kommer två tjejer och går, som jag hör prata svenska!! Det är alltså de första svenskar jag träffar på 2 månader i Australien, i lilla Bunbury. De hade bott här 6 månader men skulle åka till östkusten dagen efter. Det var lite kul att träffa på dem utanför vårt hus också :-) Kändes jättekonstigt att berätta för någon på svenska om vad vi gör här, har bara gjort det på engelska tidigare haha!

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *