JULAFTON I AUSTRALIEN

God jul, i efterskott!

Julaftonsmorgon började med att jag skjutsade en ovetandes Jacob till barberaren för att bli julsnygg. Kul att faktiskt studera någon som verkligen älskar sitt jobb och lägger ner sin själ i att få ett perfekt resultat!

Under eftermiddagen hade vi bjudit in vänner från England, Tyskland och Australien för svensk julafton med allt vad det innebär. Julbordet fick klart godkänt, även om det var ett mission att hitta allting, och bland annat skinkan smakade helt annorlunda än i Sverige. Men våra gäster tyckte om det, och vi med :-)        

Självfallet hade vi även julklappsutdelning. Av Jacob fick jag ett par ordentliga kängor från Kathmandu, han tycker inte flipflops är bästa valet när man ska ut i australiensiska vildmarken, haha <3 

Skypade med familjerna hemma, såklart. Här är jämförelsen mellan pappas och vår ”gran”:   

Självklart tvingade jag med alla ner på stranden för att ta lite julfoton och skicka hem…        

Under kvällen hade vår housemate Luke bjudit hem kompisar för beerpong och senare även en utgång. Tydligen är 24:e stora festdagen här. Vi orkade inte hänga med, så vi stannade hemma och bara myste med glögg spetsad med whisky.

Jag tycker att det är lagomt att vara i Sverige varannat år för jul. Även om vi hade svensk julmat i år så fanns det ingen julkänsla överhuvudtaget (speciellt inte när Luke ville byta ut min julmusiklista mot partymusik, jag gav honom en blick som kunnat döda). Jag älskar verkligen julen och allt som hör till men firar man varje år hinner man väl inte riktigt längta och uppskatta det. Så nästa år är jag garanterat hemma i Sverige igen!

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *