A HEAD FULL OF DREAMS

  
Hur smart var det att åka till Australien då Coldplay bestämmer sig för en turné i Europa och Sydamerika nästa sommar? VARFÖR? Kommer de inte hit vilket de typ aldrig gör, vet jag inte riktigt hur jag ska lösa detta… Vi hade väl hoppats på att stanna längre här nere, och det är inte tväråkt till Europa över en helg. För att inte tala om tvärbilligt heller…

Hur som helst är jag glad över att A head full of dreams släpps den 4 december, jag längtar <3

3 Comments

Filed under Coldplaying

3 Responses to A HEAD FULL OF DREAMS

 1. Simon Ström

  Hej!

  Jag heter Simon och råkade trilla in på dina Coldplay-inlägg här på bloggen. Blir så lycklig av att se att det finns fler hängivna svenska fans som tycks vara lika galna som jag!

  Själv har jag bara hunnit se dem en gång – på stadion 2012. En helt fantastisk kväll. Över 1350 dagar sedan dess. Nu är det bara 23 tills jag ser dem på Wembley, kan inte fatta att det är sant faktiskt. Sedan blir det Berlin, Stockholm och Köpenhamn.

  Är helt överfylld av känslor inför detta så ett antal tankar landade i mitt huvud när jag läste detta – vore jättekul att få svar på de frågorna :)

  – Brukar det gå förbi Roadies under köandet? Köade knappt på Stadion så har aldrig riktigt fått chans att möta någon.
  – Läste att du fick komma in tidigare via Oxfam i Köpenhamn. I vilket sammanhang? Vore ju drömmen …
  – Känner du till något större svenskt forum (förutom Coldplaying där jag hänger en massa), typ Facebookgrupp eller liknande? Vore kul att hitta fler likasinnade svenskar!
  – Hur länge tror du man behöver köa på Wembley för att få första raden vid staketet? Redan natten från showen innan kanske?

  Om du har tid och lust vore jag väldigt tacksam att få nåt kort svar på dessa frågor!

  Hoppas du får se dem under turneringen – de kommer ju till Australien i slutet av året! :D Allt gott!

  • linnea

   Hej Simon! Kul, du kommer garanterat se en stor skillnad och få en grym kväll då publiken skiljer sig enormt mycket från Sverige och UK… För att inte tala om Köpenhamns stadion som nog är en av mina favvoarenor hittills :)

   – Ja, de går runt lite här och där innan spelning, gäller bara att känna igen dem. Jag brukar plugga på lite extra innan, och när jag träffade Matt under köandet i Sthlm såg man ju vilken brist på hardcorefans det finns då exakt INGEN annan än jag reagerade, haha (obs gäller alltså Sverige i överlag) Ta en pratstund om du känner igen nån:)

   – Jag volontärarbetade för Oxfam, dvs gick runt och gjorde lite undersökningar med andra gäster innan spelningen. Jag vet inte hur det ser ut under årets turné men de brukar vara med ibland. Lätt värt en gratis biljett och chans att se saker behind the scenes, för nån timmas slöjobb. För en bra grej såklart också haha.

   – nix, det är nog bara Coldplaying. Har dock träffat på rätt många via instagram :)

   – det är väldigt individuellt, jag vet inte hur det ser ut på Wembley men på t ex Emirates så har de typ 10 dörrar och släpper in alla samtidigt vilket är ett sjukt dåligt system då vi som köat längst kan få komma in efter de som kom kl 14 ungefär… De gånger jag köat i London har jag kommit runt 7-8 på morgonen och ALLTID fått front row. Sen har jag köat från kl 16 i sthlm och fått front row med, men… Tidig morgon skulle jag säga. Köandet är en del av grejen!

   Drick LITE så du slipper toa på kvällen (vätskeersättning om det är varmt), nödladdare, nån filt om du vill sova men i regel så lite grejer med dig som möjligt. Och sköna skor…

   Du kommer träffa på massa roliga människor och ha en grym konsertupplevelse :) Var bara en shysst kökompis, trängs inte, säg ifrån om nån annan gör det, kolla andras grejer osv. Stött på allt för många tråkiga människor genom åren.

   Vill du ha mer riktiga experttips så sök upp Chris Kummer på fb eller coldplaying, han är en legend och kan nog ge ännu bättre tips än mig ;)

   Ha en grym konsertsommar, det lutar mot att jag inte kommer se de i år hur ont det än gör, men jobbet kallar :'(

   • Simon Ström

    Hej!

    Tack så mycket för ditt svar! Vad underbart att du fått se dem så mycket – önskar ibland jag varit född några år tidigare (är 96:a). Men med all sannolikhet kommer de ju tillbaka till Europa nästa år (om inte i höst)!

    På tal om Wembley, fick höra av Gigs and tours nu att de inte kan skicka min biljett till Sverige och att jag därför måtte hämta upp den vid deras post office, inte tidigare än samma tid som insläppet … Har mejlat och frågat om det går att ordna på något annat sätt. Det skulle ju omöjliggöra hela köandet, om jag inte kan få biljetten före dörrarna öppnas :(
    Har hur som helst en vän i London som jag hoppas de kan skicka biljetten till så jag kan vara med och köa från början. Oavsett så blir det nog en grym kväll, försöker att inte oroa mig för mycket … Man blir lätt så nojig när det gäller en så stor upplevelse! Tack för alla tips!

    Blir så himla taggad av att läsa dina resuméer av konserter här också! Känner igen det där med den svenska publiken, känns lite som det kan bli samma sak på Friends i sommar eftersom plötsligt hela Sverige ska gå, bara för att det blivit mainstream att gå på alla stora konserter här – så ser verkligen fram emot att uppleva det hela utomlands och träffa andra fans!

    Mvh Simon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *