SWE

För en månad sedan landade jag på Bali, men nu är jag hemma på blågul mark igen. Vilken resa det har varit… det känns som jag gjort och upplevt mer på min månad i Indonesien än på ett år hemma! Det blir många, många berättelser och funderingar att ta itu med. Det har varit så roligt, intressant, spännande, utmanande, häftigt, emellanåt lite jobbigt.

Men viktigast att säga är nog hur mycket man uppskattar att vara hemma i Sverige, när man får åka bort på det här sättet. Att få perspektiv, se andra saker, kulturer, livsmiljöer, andra maträtter. Oj, vad jag är glad över att vara hemma, även om jag inte har något som är ett riktigt hem utan bor i en resväska hos nära och kära. Men hemma i Sverige. Trygga lilla Sverige som knappt någon där borta känner till.

Jag älskar att resa och Bali med omnejd är fantastiska platser, men Sverige är faktiskt i slutet av dagen ett bra land med bra människor, bra mat och bra livsmiljöer som vi ska uppskatta och ta vara på även om man längtar härifrån ganska ofta. Att dricka vatten ur kranen, äta en god frukost eller middag, krypa ner under ett varmt täcke efter en kylig dag. Det väntar ett par dagar av maximal njutning inombords av varje grej jag gör. Som det där vattenglaset direkt ur kranen. Guld!

DSCN3252Nusa Lembongan

 

Leave a Comment

Filed under Bali dec 2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *