ACTION

Idag hände det grejer. Det bildades en bilkö i byn!! Kanske första gången i världshistorien. En lastbil med tungt släp hade lyckats med bedriften att missa den 10-15 meter breda vägen och istället backat ner i diket. Oschlög förare, som man också kan kalla det. Självklart var jag och min mor tvungna att stanna av för att se hur det gick att få upp släpet ur diket.

IMG_2512

Mamma som är en chaufför av högsta klass och innehar de flesta körkort i alfabetet, gav den något nervösa chauffören några tips då det gick lite trögt i början. Men att som kvinna säga till en man hur han ska göra är otänkbart. In genom ena örat och ut genom det andra. Man kan ju för allt i världen inte förlora manligheten. Så medan svetten rann på chaffisen fick vi andra stå och titta på. Jippie med publik. Till slut gick det då vägen och han kunde gasa iväg igen!

IMG_2519

Tur i oturen så var släpen tomma på renar, men medan vi stod där kom en annan lastbil med en stor skock på släpet som jag bekantade mig med. Kanske man skulle skaffat sig en ren som husdjur? Mammas kusin exempelvis, hon har tamrenar som bland annat brukar få vara med vid fikabordet, åka bil och värma sig inne i brasan. Fullt normalt. Varför skulle då inte jag med mitt sameblod kunna ha en tamren? Fast fan, vad de luktar skit. Det är nog bättre med dammråttor ändå.

2 Comments

Filed under Allmänt

2 Responses to ACTION

  1. Åh vad jag älskar din blogg Linnea! Du skriver så fantastiskt bra och har så mycket fina bilder!! Du kommer blir något stort! Sen är du så go också :) hoppas ni får en helt underbar resa!!

    Kram Mathilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>