KÄNN INGEN SORG FÖR MIG GÖTEBORG

I onsdags såg jag den här filmen. Känn ingen sorg. Det är nog en av de bästa filmerna jag sett åtminstone det här året. Man behöver inte ens vara Håkanfan för att se den – vilket många verkar tro.

Göteborg är så otroligt vackert. Att känna igen varenda gatusten, gator de åker moppe på, hur det hugger till i bröstet, i magen, platser jag har minnen på, platser jag tycker om, ställen jag gillar mindre men ändå hyser någon slags kärlek till. Göteborg är vackert. Göteborg är min stad. Jag har efter 10 år svårt att veta vad jag ska identifiera mig som då jag nästan levt halva mitt liv i Göteborg och i synnerhet under alla mina tonår och ungvuxna dagar i livet. Jag är norrländska i benmärgen. Jag är inte göteborgare. Jag känner mig hemma här uppe. Jag trivs och känner till allt. Men Göteborg är faktiskt också mitt hem, min stad, mitt liv.

Om vi återgår till filmen. Disa Östrand som spelar Eva är så oöisnssälsäfiwrwi snygg att man vill kräkas över henne och hennes oerhört vackra rum i filmen. Ja, hela miljön i filmen är magisk.

Se filmen, ni går inte miste om ett jävla dugg.

Lämna en kommentar

Under Film & böcker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *