Hej och hå. En vecka i norrland har passerat och jag har ju hunnit med fler grejer än vad jag brukar göra på en hel månad i vanliga fall!

DSC_0373

Mitt besök startade med ett bröllop på självaste midsommarafton. Jag misstänker att jag nog var den mest nerviga av alla, till och med mer än brudparet, då jag först fick fixa lockar i brudens hår och sedan skjuta de mer eller mindre officiella bröllopsfotografierna… Men frillan höll sig och efter en snabb koll på fotografierna så verkar även de vara dugliga :-)

Den största chocken levererade nog ”mittenäldsta” storasyster då hon målmedvetet armbågar bort alla ännu ogifta flickor och fullkomligen slängde sig för att fånga buketten. Inte nog med det, hon går sedan ner på knä och friar till sin sambo! Vad svaret blev, håller jag hemligt ;-) Det var min låtsaspappa som gifte sig. Nej, det var inte min mamma som var brud utan min låtsaspappa och hans nu nyblivna fru. Jag har en krånglig familjehistoria :-) Fint i alla fall!

DSC_0434
Jag och min yngsta storasyster, alltså inte hon som gav sig på att fånga blommorna. Nästa gång, hoppas jag…

IMG_8670
Midsommardagen hålls en traditionsenlig dans i byn Örträsk vackert belägen 6 mil från Lycksele. Jag lovade att ställa upp som hämtning och kom dit just när de höll till att stänga. Den synen som ett nyktert öga mötte… hade velat vara på ett liknande arrangemang en hel kväll med kamera på axeln för dokumentation. Tjejer som sitter mitt i vägen, grinar spyr och pissar samtidigt, killar i träskor och gamla Leejeans tydligt visandes en redig stjärtskåra, vrölande 20-åringar i nån gammal Merca. Attraktivt! Dessutom hade hon jag skulle hämta ”hamnat i nån bagagelucka” och redan åkt när jag kommit dit, så det var nödvändigt…

IMG_8720
Efter midsommarhelgen begav jag mig till mamma som nu har en lussebulle och en welsh ståendes i hagen. Vilka magiska skapelser, båda tvåen, även om jag personligen är svag för typer likt den lille runde till höger…

IMG_8764
Lilla C, eller snarare ”den tjocka lilla grisen” som hon numera lyssnar efter, är på bantningsläger i sommar. 1 kilometers travande bredvid cykel blev den första kraftansträngning hon gjort på ett tag. Minst ett kilo ska bort!

IMG_8787
En fantastiskt solig och vacker kväll begav vi oss ut på Storvindeln för att fånga lite öring. Tyvärr kom vi hem tomhänta, inte ens ett ynka bottennapp blev det :(

IMG_8813
Vi rattade upp till Ammarnäs en dag för att äta lunch och kolla läget. Där växer det orkidéer, ska ni veta! Jungfru Marie nycklar, för att vara precis.

IMG_8791
Det har varit några sömnlösa nätter för mig i veckan. Inte mig emot då man 00:30 möts av en sån här utsikt från fönstret, men anledningen till att jag låg vaken var en outhärdlig smärta som gjorde att jag åkte ner till Lycksele igen långt tidigare än vad jag egentligen tänkt mig…

IMG_8824
… tur var väl det, för läkarna behövde bara ta en snabb titt på mig innan de sa att jag hade en cysta som måste opereras bort akut, så i morse blev det gjort. Det är så märkligt det där med sövning, jag har bara blivit sövd (och opererad) en gång tidigare och det var 1996. Man tycks bara blinka så är operationen färdig!? Det var ett litet och ganska ofarligt ingrepp, cystan är borta och likaså smärtan. Det tog 3 timmar från att jag klev in genom dörren till att jag fick åka hem igen. I Sverige slösar man inte på vårdplatser :-) Men jag mår himla bra och är glad för att smärtan är borta – och det kunde ju ha varit mycket värre. Tack och lov.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *