KOH LIPE

376822_10151399903385108_1260359421_n

Efter 24 timmars resa med buss, bil, minibuss och båt från Bangkok hamnade vi på Koh Lipe i söder som är en fantastisk paradisö. Så obeskrivligt vacker och precis så som resekatalogerna visar, ni vet såna där bilder man tittar på och undrar om det verkligen är sant – finns dessa ställen på riktgt!? Alldeles turkost klart vatten och kritvita stränder som för tankarna till potatismjöl – allt omgett av palmer och tropisk natur. Lite svårt att ta in hur overkligt vackert det egentligen är.

Vistelsen på Koh Lipe gick lite i moll då jag och Malin var förkylda och därmed extremt trötta. Därmed blev det mest lata dagar, vi gick mellan stränderna på ön (som är väldigt liten), åt mat och slappade. Å andra sidan var det också ett utsökt val av ö, då det var där vi träffade Emilie! Jag hade mailat lite med henne på Resedagboken lite hipp som happ, sa att vi skulle träffas men det var svårt att styra ihop något (trots öns storlek). En kväll då jag kommer hem till vår bungalow ser jag en blondin i mörkret och där och då föddes vår vänskap, redan första kvällen beslöt vi oss för att resa tillsammans, ett beslut som ingen ångrar. Första mötet med en person man inte vet ett smack om egentligen (mer än att hon gillade att resa och varit mycket i Thailand) är alltid nervöst, men vi klickade allihopa direkt. Match made in heaven.

Koh Lipe bestod av mycket turister, framförallt svenskar. Det var ett lugnt ställe där barerna stänger tidigt och man bara chillar, solar, snorklar och njuter av hur vackert det är… optimalt för kärlekssemester, kanske inte för 3 äventyrslystna tokiga kvinnor i 23-26 årsålder, efter en vecka då vi tillfrisknat kliade det i fingrarna och vi begav oss till Malaysia & Indonesien… men det är ett annat inlägg :)

Lämna en kommentar

Under Asien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *