KOH TAO

Vi befinner oss på vad som ryktas vara den bästa ön i Thailand, Koh Tao. I 10 dagar har vi varit här och vi planerar nog att stanna en vecka till. Mår väldigt bra. Bor i en bungalow cirka 10 meter från vattnet. Livet är att ligga i hängmattan vi satt upp på balkongen, gunga lite och titta på solnedgången. Så underbart.

Vi bara myser. Emilie är sjuk så det blir inte så mycket aktiviteter. Kör moppe till andra stränder och solar. Köra moppe, haha… Det är ju något roligt med det, eftersom jag i princip aldrig i hela mitt liv har kört moppe, till skillnad från mina resekamrater som båda ägt moppar och därmed kört några mil i sina liv. Men Malin är en fegskit och vågar inte köra, så jag den orutinerade får sätta mig på en moppe och vet knappt hur man gasar eller bromsar, och ut i den thailändska nästintill obefintliga vänstertrafiken. Men än så länge lever vi… peppar peppar ta i trä.

Det är precis som på alla ställen i Thailand, väldigt mycket hundar här. Och katter, siameser med ljusblå ögon som lägger sig på rygg och kurrar glatt då man drar fram klifingrarna. Jag älskar det och döper alla. Hansson, Sickan, Mowgli, Märta, Leif, Anna, Nilsson… ja de MÅSTE ha namn och jag missar inte att snutta med en enda, även fast ”man inte ska röra dem”. Jag är verkligen kattkvinnan, ser jag ett djur så låter jag ”iiiih” och tappar allt runt omkring och måste bara hälsa på djuret, haha.

En dag var vi på Koh Tao’s rescuecenter för djur. Det gör ont i mitt hjärta att se skadade och gamla hundar så jag kände mig tvungen. Jag hade en lång konversation med ägarinnan och plötsligt känns det mycket bättre! Djuren här lever i paradiset och de har stenkoll på i princip alla hundar nere på stranden. Rekommenderar verkligen att åka till ett sånt ställe för att höra vad de gör för djuren, jag som tidigare mått illa och haft så många frågor kring dessa djur känner att jag har fått lite ro i själen. Mysigt var det också att pussa lite små kattungar :)

På kvällarna dricker vi buckets och festar loss på svenskägda Cancun, sen springer vi barfota bort till Fishbowl och avslutar allt som oftast på Office bar som har öppet till soluppgången och dessutom har en go pool. Vi träffar människor som för det mesta är roliga men ibland lite skräckinjagade… Men framförallt så har vi jävligt roligt nästan hela tiden!

I morgon ska Emilie lämna oss för vidare avfärd mot Miami. Jag och Malin blir kvar i Thailand till den 17e och vi tänker nog stanna här på Koh Tao i en vecka till innan vi drar några sista dagar i Bangkok.

Jag längtar hem på ett vis, men samtidigt inte. Det jag längtar mest efter är faktiskt riktig mat och i synnerhet frukostar. Pinsamt att berätta att det godaste jag ätit under resan är potatismos på Fizz här på stranden… haha ;)

Nu har vi wifiat klart så vi ska ta varsin badmadrass under armen och springa ut i det härliga och kokheta vattnet och bara må som den kung man råkar vara!!

11bc5bce98fe11e29cc222000a9f38cc_7

Lämna en kommentar

Under Asien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *