KOH LIPE

Vi har varit på Koh Lipe sen i måndags. Denna ö är liten, magiskt vacker, otroligt lugn och full av turister (dvs svenskar). Ganska lagom att vara här då vi båda blev febriga och förkylda 1h innan avgång från Bangkok i söndags, och det har hållit i sig sedan dess… Skönt att kurera sig på vita potatismjölsstränder och smaragdgrönt vatten. Snuskigt vackert.

I förrgår träffade vi en tjej från Östersund jag raggat upp på Reseguiden så vi hänger med varandra nu. Vi ligger på stranden, snorklar lite, dricker shakes och lite Chang, dinglar med benen i hängmattan, sover i skuggan, myser på reaggebarer… Har det fan fetbra!

Det finns massor av hundar här. Många fula, söta, loppbitna, kopplade, valpar. De lever sitt lilla liv, ligger och sover på stranden, restauranger eller mitt på gatan. För det mesta bryr sig ingen eller så ger dom djuren mat, sen finns det hjärndöda människor och för det mesta kineser som sparkar på dessa sovande små varelser, pekar med laserpekare i ögonen, kastar sand över dem. Sånt gör mig så obotligt förbannad över att se, fattar inte hur människor kan ha sånt tänk. Gå förbi ett djur som sover på stranden och SPARKAR? Små hjärtan. Vi har tre hundar varav en valp som bor hos oss, när vi kommer hem så galopperar dem glatt mot oss och väntar på färskt vatten, lek och kli bakom öronen. Tur att vi är många som hellre agerar så, men var bara tvungen att inflika. Hur kan man vara så elak mot djur! Förstår inte, gör ont i mig att se. Förutom det har djuren det ganska härligt här!

Aja. Vi börjar vara ganska friska och uttråkade på detta lugn, så i morgon tar vi båten över till Langkawi och på måndag åker vi till Bali. Livet är inte så dumt just nu!

20130309-140232.jpg

Lämna en kommentar

Under Asien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *