BKK

Det är vår sista dag i Bangkok, det regnar och vi har ingenting på agendan så man kan väl lika gärna slänga upp ett ordentligt inlägg direkt från poolbaren. Äter en kycklingfri ceasarsallad för 30kr – hutlöst då vi redan hunnit komma in i de thailändska priserna och vanligtvis levt på grillspett 2 kr eller pad thai 8 kr… Gatumaten i den här staden är verkligen GULD och allt vad restaurangmat heter är skit, smaklöst och dyrt, det var det första vi lärde oss.

I måndags började det bra, vi gick ner på första bästa bar efter att ha legat däckade i jetlag 6h. Efter inte en lång stund hade vi fått flera nya vänner, en norsk, tysk, australiensare och fyra engelsmän. De hälsade oss välkomna till Thailand & Khaosan Road och vi festade till 5 på morgonen… Jag älskar den här gatan, så många människor och nationaliteter och alla är här för att mötas så det blir många samtal även om de ibland är korta. Alla har något att lära och är öppna för konversation! Till och med påträngande försäljare har en charm i sig och vi har nog blivit lite bättre på prutning även om det är svårare på denna gata med så mycket turister.

Vi har vandrat mysiga gränder och beskådat thailändarnas vardagsliv. Åkt båt på Chao Phraya. Shoppat i MBK som är en sjuk galleria, svårt att hålla sig från att köpa mycket onödiga saker som söta klänningar, men när de kostar 50 sek så vad fan… Massage, mani&pedi, fiskspa – allt är så billigt även om jag såklart misstänker en del överpriser med tanke på vart vi är.

En häftig sak var att komma upp till 63:e våningen 250 meter upp till Sirocco skybar (delar av Hangover 2 är inspelade där). Lite jobbigt och svettigt i finklänning och smink samt äckligt med en drink för 110kr, men vi ser det som att vi betalade för utsikten. Helt klart värt ett besök, men nog inte mer än så, jag gillade också att ”komma hem” till Khaosan och ta på sig shorts och linne, hehe…

Vi har varit på pingpongshow. Det märkligaste jag sett. En thailändsk nattklubb med bara thailändare samt vi och några från Argentina. Festat och haft sjukt kul. Just det, vi har tatuerat oss också… Varsin cameltoe blev det, haha. Och självklart kollade vi upp stället (Max tattoo) innan. En hysteriskt rolig grej bara, precis som jag och Malin är ;-) samt ett minne för livet med denna resa!

Vad mer, Malin ser ut som en kräfta och det är kokhett hela tiden. Älskar att ligga uppe på taket på kvällen med färsk frukt och en kall Chang, njuta av +30c och titta på stjärnorna. Blicka ut över BKK och undra vad staden gömmer! Vi har så oändligt mycket kvar att se, men det får bli en annan gång. Jag gillar Bangkok i alla fall!

Det känns lite märkligt att vi är i Thailand och egentligen kommer man väl inte förstå det innan vi i morgon anländer till Koh Lipe. Vi njuter och skrattar åt snöovädret i Lycksele.

Ikväll går bussen till Surat Thani > Hat Yai > Pak Bara > Koh Lipe. Vi är framme i morgon eftermiddag. Dryg resa då liggplatserna på tåget var slut, men det är värt det. Så jag kommer spendera min födelsedag på den fantastiska ön som ser sanslöst vacker och mysig ut! Längtar.

Hoppas ni mår bra. Det gör vi. Puss & kram.

20130303-124818.jpg

20130303-124848.jpg

20130303-124918.jpg

20130303-125000.jpg

20130303-125412.jpg

20130303-125105.jpg

Lämna en kommentar

Under Asien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *