IT’S US AGAINST THE WORLD

Coldplay Live 2012. Holy fucking shit vilken bra film. 1 timme och 26 minuter pure love och en övernaturlig utomkroppslig religiös upplevelse. Hela konsertstämningen var verkligen fångad. Så magiskt. Kunde knappt sitta stilla, det kändes nästan som att vara på en konsert! Mathias som följde med mig var efteråt övertygad och förstår nu varför jag är så galen. Önskar att alla i min närhet kunnat se denna film (eller hellre se dem live!) för att förstå hur sjukt enorma och bäst de är. Hur enormt och vansinnigt bäst de är på alla vis…

Han hade även lyckan att sitta mellan mig och ett annat fan som båda var lika hysteriska. Grät och gungade fram och tillbaks, klappade oss på benen och var bara allmänt överlyckliga. Kul att se. Kul att samlas. Hela Europas Coldplayers har varit på bio ikväll. Resten av världen väntar. Jag älskar det. 14-åringar och 40-åringar. Alla älskar Coldplay. Alla borde också göra det.

Det bästa var nog också Chris tal innan Fix You. Där kom tårarna som en flod. De har inte bara en förmåga att skapa världens bästa musik och helt sjuka konserter, utan har också ett sånt familjärt kärleksfullt band till hela världen samtidigt som de står med fötterna på jorden och har sån underbar, positiv och fin men realistisk inställning och syn på allt. Önskar jag kunde visa men det finns inte på Youtube eller liknande ännu… allt var bra.

Saknade några låtar, t ex Don’t let it break your heart och akustisk Speed of Sound. Men i det stora hela, både deras tal, filmer från backstage och alla låtar. Gah så jävla bra det var. När denna DVD kommer ut (21 nov här i Sverige) eller bara går att hitta på Piratebay. Ladda hem, hyr, köp, låna, stjäl. Detta är något alla måste se.

Tour 2013, bring it!

Dagen till ära har jag dessutom publicerat en full review eller snarare sammanfattning från senaste konserten på Stockholm Stadion 30 augusti. Bättre sent än aldrig… finnes här!

2 Comments

Filed under Coldplaying

2 Responses to IT’S US AGAINST THE WORLD

  1. Mams

    ….har du soppåsen med dig…..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *