MOONRISE KINGDOM

Jag har legat hemma hela veckan och då jag inte sovit (vilket jag gjort typ 18 timmar om dygnet) så har jag sett filmer. Idag blev det denna goding signerad Wes Anderson och alltså – ÄLSKAR! En film helt i min smak. Gullig, äventyrlig, speciell, fin, bra, åh! Jättehärlig film, nu måste jag se fler Wesfilmer. Påminner ganska mycket om mina franska favoriter som ofta har en väldigt säregen och speciell samt ganska så värdslig handling tillsammans med bra skådisar och fina miljöer, exempelvis Kvinnorna på Sjätte våningen, Mysteriet i Mouthe och Franska Nerver, som är tre filmer som är sådär härligt feelgood, knäppa, mysiga och bara fina… måste komma ihåg att bli bättre på att skriva upp alla filmer jag ser.

Igår såg jag Katy Perry’s Part of me och jag älskar henne om möjligt mer nu, sedan såg jag Cockpit. Jag brukar vanligtvis avsky svenska komedier och ja, inte för att filmen var bra men den tog upp ett viktigt ämne om könsroller, så den får väl höra till en av de bättre jag sett… (nu bortser jag såklart från typ Kopps och såna kultrullar, fattar ni väl)

Leave a Comment

Filed under Film & böcker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *