JESUS OCH SATAN

Jag läser om påskfirande och blir provocerad över att veta så mycket redan. I lågstadiet hade vi en djupt troende lärare som prompt bestämde att religion och då enbart kristendom var det viktigaste vi kunde lära oss. Hon visade bildspel från sina bibelresor och hade även högläsning från bibeln minst en gång i veckan. Hennes syfte var väl att vi skulle bli goda kristna men jag tror vi mer blev mer avskräckta.

Det jag finner ironiskt är att påsk firas ”egentligen” till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse, men då finns också traditionen med häxor/påskkärringar som flyger till Blåkulla (Blocksberg, Satans hemviste) vilket enligt folktron gjordes förut för att ha häxsabbat med Djävulen, eller omvända ord ha orgie med Djävulen från skärtorsdagen till påskafton. Så ser ni några slitna själar idag vet ni vad det kan ha för orsak…

”På Blåkulla festade man som på ett bondbröllop, man drack och åt och dansade och hade sex till ljuset av ljus som stuckit i kvinnors slidor medan Djävulen låg under bordet och skrattade så rummet dånade och helveteselden pyrde upp genom ett hål i golvet där man kunde se de pinade själarna i helvetet. Man dansade med ryggen mot varandra och gjorde allt baklänges mot hur man gjorde i verkliga livet, gifte sig med flera personer samtidigt och hade sex med Satan och djävlarna vars penisar var kalla och vars sperma var vatten och födde sedan grodor som sopades upp från golvet och maldes till smör. Då man sedan vaknade värkte kroppen, maten man åt hade försvunnit och gjort en hungrig och de gåvor man fått hade blivit spån.”

Jag vet inte vad ni anser, men det låter ju lika troligt som historien om Jesus! Vill ni veta mer om häxor, läs här;

”Kännetecknet för en häxa var bl a utslaget hår, men det var inte det lättaste att se vem som var häxa. De såg ut som vanligt folk. Ville man se en häxa med sitt riktiga utseende skulle man på påsknatten gå baklänges tre varv motsols runt kyrkan och samtidigt släpa två fingrar mot kyrkväggen. Varje gång man kom till kyrkporten skulle man gå baklänges upp för trappan och blåsa i nyckelhålet. Efter det kunde man se vilka som var häxor i byn.

På påskdagen gick alla till kyrkan och det var även påskkäringarna tvungna att göra, men djävulen hade sagt åt dem att de måste sitta bakochfram i bänkarna och läsa alla verser baklänges. Detta såg man förstås inte med blotta ögat, men visst fanns det ett knep för att kunna se det också. Man skulle ta ett ägg som var värpt på långfredagen och lägga det i fickan eller under hatten när man gick till gudstjänsten. Då kunde man känna igen påskkäringarna genom att de satt bakochfram i kyrkbänkarna med mjölkbyttor på huvudet.”

Det är ju helt klart roligare med tron på häxor än den om Jesus. Hur skulle de reagera i kyrkan om jag går dit och beter mig på det viset på gudstjänsten idag, tror ni? Mjölkbyttor på huvudet, sitta bak å fram…

Glad påsk alla djävulsdyrkare och kristna anhängare!

Leave a Comment

Filed under Roliga saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *