TIDSZONER, KILLSNACK & RYMDEN

Idag är det stora filosofdagen. Inte officiellt, men i min skalle, vilket det i och för sig är ganska många dagar om året. Jag vänder ut och in på mig själv av alla funderingar och analyser och jag blir upprörd över att inte hitta några vettiga svar på mina livsviktiga frågor om allt… jag är fantastisk på att filosofera och ett exempel är väl då jag satt och läste IKEA-katalogen och blev så fundersam över hur de gör vid fotograferingarna att jag mailade och undrade ifall de installerar ugnarna och ställer sig och bakar bullar enbart för ett foto, eller hur de egentligen gör då det är en bild på ett kök med typ massa mat i och bullar å allt…

Men så djupa är vi inte idag, det är annat jag har på hjärtat!

Tidszoner. Eftersom vi har denna uppfinning så innebär det att en dag pågår mer än 24 timmar. Men om man börjar räkna i ’tidigaste’ tidszonen klockan 00:00 säg då den 12 mars, och sen slutar vid sista tidszonen kl 23:59 den 12 mars. Hur många timmar har då den 12 mars pågått? Jag vet att man är på +-0 i London men sen vet jag inte mycket mer i detta ämne men jag vill veta och blir tokig för att jag inte hittar något svar!!! Det är säkert jätteenkelt att räkna ut men då jag stör mig så mycket på detta och är dålig på matte sedan innan, är det inte min starka sida med brist på tålamod, att skärpa till sig och börja använda den delen av ’den lille grå’ som de hade sagt i Norge.

Män. Ack dessa fantastiska och förjävliga män… När jag och mina närmaste tjejkompisar pratar med varandra är det verkligen detaljerat, if you know what I’m talking about. Då menar jag ingående om allt... samt såklart lite löjligt tjejsnack t ex ”vad mysig han var som gjorde så, och ska jag skriva någonting, vad ska jag skriva?” Men hur fungerar det med bästa killkompisar emellan? Hur går snacket efteråt? Är det lika detaljerat med vad man gjorde och efteråt och allt? För jag menar när jag och mina kompisar pratar slutar det med nästan en novell på ämnet jävligt barnförbjudet. Eller är det bara ”jag satte på henne höhöhö” som man fördomsfullt kan tro, sen är det inte mer med det. Självklart skiljer detta sig åt, jag veeet, men ändå, det är ett så outforskat ämne som jag vet ytterst lite om men som jag bara MÅSTE få veta mer om

Sedan… var det nog inte så mycket mer. Men för mig är det här fan high technology science. Det är som ni vet då man börjar tänka på rymden och ”det måste ju ta slut, men efteråt måste det ju finnas något, men rymden kan väl ändå inte vara oändlig, det MÅSTE ju ta slut, men vad kommer efter” och man blir helt svettig av tanken. Ungefär så känner jag mig med tidszoner och killsnack. Jag MÅSTE få veta svaret. Det är mer spännande än vad som händer på Big Brother ikväll.

MVH Filosofen Linnéa

Leave a Comment

Filed under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *