CHAMPAGNEDROTTNINGAR

Tänk om alla feminister och människor med dylika åsikter hade öppnat sina ögon och fokuserat på alla mäktiga kvinnor som faktiskt finns och härskar ute i Sverige och världen. Vilken wow-värld vi hade haft! 

Jag läste att nattklubben Laroy fått ett tillskott i raden av nattklubbschefer, i form av en 19-årig tjej som nu bossar över fredagarna. Plus att Solidaritet enligt hörsägen ska ha en kvinnlig chef också, kunde tyvärr inte hitta namnet. Då ska vi inte tala om Rebecca Simonsson, Hibbsan och Göteborgs egna goa lilla Anna som styrde och ställde på PUSH förut. Mäktiga kvinnor – jag menar 19 år och redan inflytande på Stureplan? Way to go.

Men att kvinnor styr över hus där alkohol är en av huvudingredienserna, är inget nytt… Titta bara på Champagnehusen nere i Frankrike. Braconnier Denaux styrs av tredje generationens kvinna och hon får inte sällan hjälp av sin mormor. Veuve Clicqout startades precis det, av gula änkan Madame Nicole Clicquout… Eller Lily Bollinger, ytterligare en champagneänka! Vi kanske också ska nämna Anitra Steen, Systembolagets forne VD.

Att kvinnor styr och ställer är inte sällsynt eller något nytt, tyvärr väljer man ofta att fokusera på de tillfällen då kvinnor inte är i topp. Helt fel taktik! Uppmuntra och lyft fram de gånger kvinnor faktiskt bestämmer och håller i klubban. Låt andra kvinnor inspireras! Flöda av positiv energi! Var lite som Blondinbella :-) Få andra att ta efter, eller vilja ta efter! Att skriva med stora svarta och mördande rubriker DET SAKNAS KVINNLIGA CHEFER eller liknande är enligt mig inte peppande. Skriv istället YTTERLIGARE EN KVINNLIG CHEF och berätta om nån av de coola styrande kvinnor vi har. Vilket scoop, journalist-Linnéa….. Grundprincipen är egentligen lika enkel som de oskrivna men också omforskade reglerna kring mindfulness. Simple as that. Fokusera på det bra, skippa det dåliga. Styr tankarna åt rätt håll så går nog kvinnorna dit också.

Självklart är det inget alla strävar efter, att chefa över en nattklubb eller ett champagnehus. Detta var några bra exempel. Bland alla svettiga män med backslick och kostym är det häftigt med de som vill och klarar av det. Jag är imponerad! Mer brudar till världen som gör det de vill göra!!

Mmm.. vad jag blev ruskigt sugen på skumpa och en resa till Frankrike!!!!

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *