20 MIL TILL BASTUTRÄSK

Ramlade över den här videon på Facebook. Det är helt osannolikt och ofattbart att det är den blyge Andreas Larsson från Älvsbyn som är med i Idol för andra gången, som är frontperson och refrängens röst i videon.

Ramlade över en tråd på FB där de diskuterar låtnamnsvalet. Checka in detta;

TS: Såg en youtube-video där några norrlänningar(?) sjunger om kvistar och palt. Som jag förstår det har man alltså kvistarna som något slags tillbehör? Har försökt googla men hittar inget. Någon norrlänning som kan klargöra?
A: Det rimmar nog bara, palt äter man med skirat smör och lingonsylt.
TS: Haha, ja det har nog rätt i. :) Började tänka att dom använde det som bestick eftersom dom var som faststoppade i palten… Så smart är jag!
B: känner dom som gjort låten och dom äter palt med kvistar i princip varje dag
C: Ibland kan man använda kvistar från ”mangoträd” som man tar bort barken från
TS: får dubbla uppgifter om hur det ligger till nu, någon driver med mig…
C: det är självklart inte mangoträd, de brukar kallas för det men jag har ingen aning om vad det egentligen heter
B: Finns de nå ”exklusiva” träd här ens?
D: Nej, helt enkelt! Palt äts med smör och lingonsylt, på talrik (som dock kan bestå av ett sk ”takspån” i trä) med kniv och gaffel. Roligare än så blir det inte.
TS: fast det är ju en del som sagt att man gör det? kan det inte vara som jag sa att vissa använder kvistar som gaffel ser ju som sagt ut så i videon….
Ett långt inlägg och lite diskussion kring Paltzerian och vanliga palttillbehör pågår, och nu blir TS lite orolig.
TS: äter man alltså blod till palten i norrland? vad i helvete :S Och paltzerian ni pratar om? kan man äta palt på pizza där eller vad fan handlar namnet om? det här blir fan bara konstigare och konstigare. jävla norrlänningar…

—–

Hahah, dör. Roligaste var att de flyttade tråden från matlagning > roliga historier! Sörlänningar och kunskaper kring norrland är så kul. Vi norrlänningar vet allt om södra Sverige men för sörlänningar så är allt norr om Uppsala en mystisk gåta. Som nu TS försöker utforska med sådär resultat, hahaha.

Lämna en kommentar

Under Roliga saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *