björnskit

Kom till Grannäs igår. Idag körde vi 1.5 mil rakt upp i skogen, bara 1-200 meter från Norrbottensgränsen. Planen var att plocka taggsvamp i duggregn. Efter några meter hittar jag tre blöta megabajskorvar. MAMMA NU VILL JAG ÅKA HEM, KOM VI ÅKER HEM NU. Björnar = one of my biggest fears och där stöter vi alltså på en björnlort mitt ute i djupaste ingemansland. ”Äsch, det är älgbajs, det ser ut sådär på sommarn”. Hoho inte ens jag är så dum att jag skulle gå på det. I så fall kanske en älgkalv som är kraftigt laktosintollerans!

Men det gick bra, ingen björn stötte vi på och ingen stötte heller på oss. En del svampar fick vi så nu har M&M svamp fulla frysen. Yuäk säger jag. Igår åt jag fisk också, i och för sig endast två tuggor nyfångad vindelälvsabborre men ändå något att skryta om.

I morgon åker jag till Lycksele. Tre dagar kvar så är jag på pisskusten igen!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *