gammal vs ung.. alldeles för ung

Det finns tillfällen då man känner sig för gammal respektive för ung för sin ålder. Idag har jag upplevt två exempel på dessa. Jag kände mig alldeles för ung då jag var tvungen att be min syster att köpa snus till mig eftersom jag glömt mitt leg hemma och jag vågade inte gå in och riskera att bli frågad om leg. Fatta pinsamt om de hade frågat också hade jag inget. Jag menar senast förra året fick jag ju höra att jag såg ut som 16 TROTS att jag hade leg med mig!

Men så sitter jag på bussen i Lindome efter en heldag med lunch på Spice och jobb på gruppbostaden. Jag har hörlurarna på mig men ser snett framför en pojke med sportväska fylld av smuggelöl vinkar åt mig. Tar av mig hörlurarna för att se vad tusan han vill.”Döh, skaru till Kenny ellöör?” undrar han. Eh nej jag ska inte till Kenny. Pinsamt tar jag på mig lurarna och undrar vad han tror, att jag är typ 15? Eller är det kanske istället han som ser ung ut för sin ålder, Kenny kanske är typ 24?

Men i Lindome centrum kliver det på ett gäng på ca 20 stycken ungdomar som alla luktar cider och tjuvrökning, jag kastas tillbaks lite mer ett halv decennium i tiden samtidigt som jag känner FÖRNEDRINGEN över att pojken snett mitt emot verkligen på fullaste allvar trodde att jag – 21 jordsnurr på väg hem för att sova – skulle på fest hos nån 15-åring i Hällesåker, ljuga för mamma om att ”nej jag mår bra har inte druckit nåt” (mamma, så har jag självklart aldrig ljugit btw), flörta med nån kille som är 16 och har moppe, spy vid 00-snåret och därefter gråta ikapp med mina jämnåriga väninnor samtidigt som grabbgänget utanför vrålar så högt de kan med sina ljuva målbrottsstämmor.

Fan alltså. JAG ÄR 21 JAG ÄR 21 JAG ÄR 21!


16 och okysst. Då skulle ni se mig tre år tidigare, här var jag ju vuxen…

1 Comment

Filed under Roliga saker

One Response to gammal vs ung.. alldeles för ung

  1. loggan

    ”Döh, skaru till Kenny ellöör?” HAHAH, jag dööör! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *