Lyckseles framtid

Jag blir så till mig efter dagens presskonferens (!) i Lycksele angående kvarteret Köpmannen. Ett kvarter precis bredvid Torget som i drygt 20 år bestått av en grusig, hålig parkering – vad som tidigare var ett vackert trähus.

Skulle någon sätta käppar i hjulet nu så kommer jag ryta ifrån. Lycksele behöver det här. Fler attraktiva, centrala butikslokaler och fler lägenheter, dessutom moderna sådana. Senaste hyreshuset byggdes för 20 år sedan. Det roliga är att det är exakt den tanke som jag haft som nu presenteras dvs källargarage, butikslokaler och hyreslägenheter (plus en del kontorslokaler som jag personligen tycker att man kan placera på ett mindre centralt läge).

Till råga på allt så håller de på att bygga för fullt på hyreshuset som Lycksele Bostäder uppför precis vid älven. Inte nog med att nya bostadstillfällen inne i stan skapas – det ger mer lediga hus för Lyckseles unga som istället vill ut från stan. Och ska vi då dra upp tomterna på Furuviksstranden där folk får bygga sig villor?

Tack vare att de satsar så vågar fler satsa på att flytta till Lycksele, inte bara familjer utan också företag. Människor som är bosatta i Lycksele och har en dröm om att starta eget kanske vågar ta för sig istället för att lägga drömmarna på is eller flytta från stan. Som det ser ut idag och har gjort de senaste åren vill många flytta från stan eftersom det inte finns så mycket möjligheter. Nu blir det ändring!Jag tror banne mig jag sätter mig i kö på en vindslägenhet när spadtagen väl har tagits, haha.Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *