Min hund har rabies, skabb och gillar att bitas

Något jag blir så irriterande på är människor som ska hälsa på ensamma fastbundna hundar.

När Carmen idag satt utanför Muffins, så ser jag innifrån hur en kille och en tjej kommer och börjar klappa på Carmen. Jag stirrar på dem utan glädje och efter en stund går de iväg. Det dröjer inte länge innan det kommer ett gäng på 4 personer och böjer sig över Carmen och ska klappa henne och gulla. Nu jävlar, tänker jag och stegar ut och binder loss Carmen och säger att hon är inte så snäll så det är bra om ni inte går fram och hälsar på okända hundar som sitter fastbundna varpå de bara skrattar och tycker att hon e sååå gullig. Tar med Carmen in på Muffins då det nu inte var så mycket folk där – vad händer på en gång? Jo en tantagusta böjer sig ner och ska klappa på henne!!!!

LÄR ER DETTA. Om ni så gärna vill klappa på en gullig hund så frågar man innan. Carmen är inte pålitlig och är inte som t ex hennes dotter Siri som tycker om då människor kommer fram och ska gulla, och vad man absolut INTE ska göra med okända hundar är att böja sig över hunden och klappa på huvudet, vilket alla gjorde idag då de hälsade på Carmen. Jag är stensäker på att hon hade kunnat hugga till för hon tycker inte om det och absolut inte när det handlar om okända människor! Det är inte säkert att hon hade gjort det, men hon hade kunnat göra det. Det hade vilken hund som helst kunnat göra i fel situation.

Bara för att det är en gullig hund som sitter ensam någonstans betyder det inte att det är okej att gå fram och klappa. Man kan prata på avstånd men att gå fram till en okänd hund, böja sig över den och klappa på huvudet? Det är idioti och personer som gör så och blir bitna eller nästan bitna, får skylla sig själva för att man är så dum.

Alltså – hälsa inte på okända hundar. Det kan vara en rädd och osäker hund som kan göra ett utfall, hur roligt är det om det då är ett barn som går fram och hälsar (vilket är ganska vanligt, en liten unge som vill klappa en söt hund) och i så fall blir biten? Hunden kan vara sjuk, hunden ha vilka problem som helst och det kan du inte veta för du känner inte hunden. Alla hundar är inte glada och trevliga.

Om ni så gärna vill, leta efter en ägare och FRÅGA innan. Och när du väl ska hälsa på hunden, böj dig inte över hunden och klappa på huvudet utan låt hunden lukta på dig och känn efter. Hundar ÄR inte pålitliga speciellt inte om man inte känner dem och man kan aldrig veta då en hund känner sig trängd och vill göra ett utfall för att den känner sig obekväm. Och det är mer sannolikt att en ensam hund känner sig trängd och otrygg om det är ett gäng som ska böja sig över den och klappa, än en hund som med sin ägare får lukta på den främmande människan och bestämma om hon vill prata eller inte.

Klappa inte okända hundar. Min hund har nämligen rabies, skabb och gillar att bitas – hårt.


Siri som älskar människor och Carmen som bara älskar dem hon känner.

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *