DAG 3 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är så olika så jag ibland undrar hur de ens kunde hitta varandra för typ 23 år sen nånting (fast det kanske dom också undrar ibland, hehe). Men desto tydligare ser jag var mitt arv kommer ifrån, vilken gen som kommer från vilken förälder.


Min mamma har dålig humor men vi tycker båda att Desperate Housewives är det bästa. Hon har noll tonsinne men är duktig på att renovera möbler och har ett sinne för inredning vilket jag skrytsamt nog har ärvt. Jag mobbar henne fortfarande för senaste gången hon var full (för snart 10 år sedan) men vi uppskattar båda champagne. Den enda mat hon kan laga är kött i sin tryckkokare, biffar och Frasses men hon tycker om all min mat, kokkaffe och diskar gärna. Mamma och jag gillar också samma sorts böcker fast mamma har också ungefär fem banankartonger med böcker om hästar och hundar eftersom det är hennes stora passion i livet.


Från min pappa har jag ärvt den där viljan att göra sin röst hörd. Han är aktiv i gud jag vet inte allt från Kommunfullmäktige och Sametinget till arkeologiska utgrävningar och hela Motorveckan och olika musikaliska engagemang och nu senast Lyckele TV. Han har varit med i tidningen, i radio och på TV ungefär lika gånger som jag. Han tycker att det är viktigt att jag tar vara på mitt samiska arv och att jag ska skriva mer upprörande inlägg och min äldre syster har noterat att han de senaste gångerna hon varit där och hälsat på har upprörts över någon på TV som har ankläppar (då har han inte upptäckt Kissie). Från pappa har jag också ärvt att vi båda ser ett nöje i att dricka bärs och lyssna på gammal musik, och ja främst musik. Sjunga på fyllan och villan, Så ska det låta och 50-60 år gamla godingar. Han är president för en raggarklubb men äger själv ingen bil förutom en skruttig Volvo. Och han uppmuntrar till vårt gemensamma intressee för tatueringar!

Så man kan säga som så att från pappa har jag musik och engagemang & intresse för olika sakfrågor. Mamma skakar bara på huvudet då jag ska prata om någon orättvisa jag är arg på. Från mamma däremot har jag så många andra intressen som inredning, böcker, resor, shopping, djur osv, ganska mycket eftersom jag alltid bott hos henne mest. Sen finns det givetvis många andra olikheter & likheter, men skulle man dra upp allting om mina föräldrar skulle det bli en hel bok. Kort sagt – de är bra på olika sätt och tur är väl det!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 kommentarer till DAG 3 – Mina föräldrar

  1. Mamma

    Tack snälla rara Linnéa – förutom det faktum att jag varken är tondöv, har dålig humor eller bara kan laga tre (två) maträtter så stämmer allt på pricken! Men varför en bild där jag ser så grym ut?

  2. Haha, hade ingen annan bild.. eller jag orkade inte leta upp någon :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *