ÅRETS JULKLAPP 2010

Här nedan följer julklappstips till både er som inte vet vad ni önskar er eller anser er ha allting, eller har bestämt vad ni ska köpa till någon som ”har allt”. Närmare förklaring ids jag mig inte på, jag hoppas innerligt att ni förstår själva. Tänk på någon annan än er själva och er egna materalism & egoism den här julen.

Allwin
har en ställt upp en stor julklappssäck i lobbyn på Hotel Gothia Towers där man till den 23 december kan lämna paket. Små som stora presenter tas emot, märk om paketet passar en pojke eller flicka och ungefärlig ålder.

Stockholms Stadsmission
har hittills fått in 500 ansökningar från ensamstående föräldrar som är i akut behov av pengar. Du kan sätta in valfritt belopp på PG 90 03 51-8 eller skicka ett SMS med texten HEM till 72 900 så bidrar du på en gång med 50 kronor. Går du in på den HÄR länken kan du välja vart pengarna ska gå och även betala med internetbank eller bankkort. HÄR har Stadsmissionen en webbshop där du kan köpa produkter och därmed även skänka pengar.

Frälsningsarmén
tycker precis som jag att årets julklapp är omtanke, mat, kläder och tak över huvudet. HÄR kan du skänka pengar direkt och välja var pengarna ska gå. Du kan också skänka 50 kronor genom att skicka ett SMS till 72950 och skriva gryta50 i meddelandet.

Faktums
försäljare som består av hemlösa människor finns på gatorna runt om i Göteborg, en tidning kostar 50 kronor. Passa även på att köpa deras kalender för 2011 eller kolla runt bland andra produkter i deras webshop

Göteborgs Räddningsmission
har en webshop där du kan köpa produkter där vinsten går till behövande. Du kan också skicka ett SMS med en gåva, skriv 
hem till 72930, så skänker du 50 kronor till hemlösa. Eller skriv trygg och skicka till 72930, så skänker du 50 kronor till utsatta barn & ungdoma. Du kan också ringa 0900 – 109 99 90 så skänker du 100 kr.

SOS Barnbyar
säljer bland annat julkort, en julsång eller fina ömhetsbevis. HÄR listar de fina julklappar till behövande barn i jul.

Erikshjälpen
riktar in sig på behövande även i andra länder. Titta in i deras gåvobutik HÄR eller skicka ett SMS med texten Erik50 till 729 30 så skänker du 50 kr. (41 kr går till deras arbete) eller SMSa Erik100 till 729 30 så skänker du 100 kr. (83 kr går till deras arbete).

Via BRIS kan du bli en julens hjälte! På deras hemsida finns flera alternativ på hur du kan hjälpa till med ekonomiska bidrag.

IOGT-NTO
jobbar för en vit jul! Om du precis som de och som jag tycker att det är en självklarhet att skippa julnubben eller julölen på julafton så handla i deras shop för att stödja barn som behöver det.

Situation Stockholm
har nu i juletider ett extra tjockt julnummer till försäljning ute på stan.

Rädda Barnen
har bland annat en julshop där du kan köpa julklappar som t ex förlossningsutrustning för en barnmorska, en månadslön för en lärare eller skolbänkar till tre barn. Du kan också skicka julkort eller ge valfri summa pengar direkt via internetbank/bankkort.

Unicef 
jobbar för barns rättigheter och har en gåvoshop där man kan köpa vaccinspaket, näringspaket, skolböcker, sagoböcker, malariamedicin. Julen är också en bra tid att bli världsförälder. De tar också emot ekonomiska bidrag HÄR via bankkort/internetbank.

Majblomman
tar emot ekonomiska bidrag som direkt går till utsatta barn i Sverige. Du kan sätta in valfritt belopp på PG 90 1907-6 eller klicka dig in HÄR och följa instruktioner för att bidra med kort/internetbank.

TIPS:
kolla med din lokala kyrka eller hjälporganisation hur man gör för att lämna julklappar eller bidrag lokalt. Eller om du i din stad känner till att det finns t ex soppkök eller tillfälligt boende för hemlösa som arrangerar julfirande för behövande. Hör av dig en gång för mycket än en gång för lite!

ps. Har du tips på något PG-konto, SMS-nummer eller kanske en förening i din stad som tar emot julklappar, lämna gärna en kommentar så fyller jag på.

(nu har Aftonbladet också förstått!)

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *