du vet väl om att du är värdefull

Ikväll är det fullmåne. När jag stegade ut från jobbet där vid 17 och det redan var kolsvart ute möttes jag av ett månsken utan dess like var min första tanke ”Britt! Måste ringa Britt och be henne titta ut!” men… så kom jag på lika snabbt att Britt just nu ligger i ett bårhus och inte kan titta på någon måne. Inte med sina ögon men var hon än är… så tittar hon nog. Det är väl hennes skal som ligger där, som många brukar uttrycka sig.

Sommarblommor till kistan är beställda och kläder hon ska begravas i överlämnade till begravningsentreprenören. Hon ville ha sommarkläder på sig och i början av sommaren hade hon köpt två fina tunikor som aldrig hann bli använda så nu är det dags… hon ska också ha med sig ett armband som kusin köpt till henne och gav henne för någon månad sen som hon tyckte om så mycket, blått med berlocker från Turkiet, vad hon skröt om det. Och ett halsband som jag köpte till henne och skickade som present tidigt i höstas. När vi städade hennes lägenhet hittade vi ett kuvert med sparat hår från hennes älskade hund Binna som dog för 2 (?) år sedan som också får åka med henne till sista vilan. Sen kanske vi lägger ner någonting mer i kistan men det får bli sen…

Antagligen i morgon ska vi besluta oss för psalmer och låtar som ska spelas. Vi har skrivit upp några stycken men vet inte vilka vi slutgiltligt ska välja. Vad hade hon velat? Jag har röstat för Du vet väl om att du är värdefull och det tror jag övrig familj också tycker låter som ett bra alternativ. Ja, vi får se.

På fredag är det dags. Om jag längtar? Nej.

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *