sjukhus

Sjukhuset. Har suttit här sedan, ja jag vet inte ens vad klockan var. Tiden går fort men ändå så sakta. Jämfört med dagen idag, hur långt är livet? Och hur otroligt lång är inte då döden?

Moster ligger mest bara och sover. Ibland vaknar hon till men hon har tyvärr tappat talet nu så någon kommunikation är inte att tala (haha) om. Hon blev arg redan förut då hon faktiskt kunde prata, då sköterskor eller vi inte kunde hjälpa henne ordentligt eller hjälpa henne att ligga som hon ville. Gissa hur irriterad hon blir nu då hon inte kan uttrycka sig i ord. Kan inte tänka mig vad som händer i hennes huvud. Vad hon tänker då hon är vaken eller vad hon drömmer om.

Två av hennes kompisar har varit här idag. Annika som gav lite massage och den underbara Karinsom sjöng blott en dag ett ögonblick i sänder. De är båda så fina människor.

Jag har ont i magen på ett märkligt vis, mår illa på ett märkligt vis. Har inte tidigare känt såhär. Men då har man förstås aldrig varit i en liknande situation.

Mamma var ute i sällskapsrummet och pratade i telefon för ett tag, kom sedan in och sa ”nu har någon dött i rummet bredvid”. För nån dag sen satt mamma och syrran och fikade där ute då Emelie tittar bakom ryggen på mamma och säger ”nu åkte en död person förbi dig”. Samtidigt sitter det tre farbröder i sällskapsrummet och bråkar om vilket tv-program de ska se.

Livet är skört. Snart kommer syrran hit och byter av oss så att jag och mamma kan åka och äta & sova. Det är nog en dag i morgon också.

2 kommentarer

Under Tankar

2 kommentarer till sjukhus

  1. Mats

    Livet är en kort glimt mellan två evigheter..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *