HE – ett verb gjort av guld

Jag skrev just ”jag ska gå och he på en film nu” till Mathias. Egentligen inget konstigt med det, tycker nog många då en större del av mina bloggläsare är norrlänningar.

Jag började i alla fall tänka, men vad skulle jag annars ha skrivit? Att jag ska gå och sätta på en film? Jag kan ju inte sätta på en film, om ni förstår mig rätt. Att jag ska starta en film? Ja, hade kanske gått men det låter i mina öron mest normalt att skriva/säga HE. Jag ska he på en film. Jag ska he in en snus i käften (nej, jag har inte lyckats komma till skott med att sluta) och he ett vattenglas bredvid sängen och be syrran he av ljudet på tvn så jag kan få lugn och ro. Nyss hedd ja bort massa godispapper. Och nu fundera jag på vars jag har hett snusdosan egentligen?

He ÄR världens mest användbara verb. Det funkar jämt då man inte hittar nåt annat ord. För tro mig, ibland finns det inga ord än HE att använda! Som till exempel nu, då jag ska he mig i säng och he på en film. HEHE. :)

Måste tillägga en sak också – människor brukar påstå att norrlänningar är fåordiga och tystlåtna. Men det kanske är såhär att eftersom vi kapar orden och har så snixiga förkortningar och sammansättningar av ord så går det mycket fortare att prata? T ex om en sörlänning säger såhär ”Jo, jag håller faktiskt med dig, så är det, jag tycker precis som du” så kör en norrlänning på ett ”schjuuu” dvs en högljudd inandning som vi alla känner till. Det går ju SÅ mycket snabbare att prata norrländska! Så släng er i väggen med er rikssvenska och göteborgska som jag ALDRIG lär mig, norrländska är grejjen.

4 Comments

Filed under Roliga saker

4 Responses to HE – ett verb gjort av guld

  1. Alec

    HEHEHEHE jag tror jag dör av skratt! Trots att klockan är typ 7 en måndag morgon och då brukar jag definitivt inte skratta ;)

  2. diana

    tummen upp!

  3. haha! :D jag har också funderat på ordet ”he”. om jag ska försöka säga något annat ord för det någon gång kommer jag aldrig på något bra. det är helt enkelt oersättligt ;)

  4. He – bästa sättet att förvirra en Stockholmare. Även att säga ”han” till allt. Exempel: ”Har du ny klänning?” ”Ja” ”okej.. Han va fin”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *