När världen är liten…

Hittade en grymt rolig tråd på Betapets forum. Berättelser om då världen är EXTREMT liten. T ex när man är på andra sidan jorden och träffar en grannes kusins pojkvän som man inte mött på 20 år… ungefär sådär, väldigt rolig läsning! Så jag tänkte berätta om de händelser jag varit med om då världen varit liten. Nu kanske jag egentligen ska säga att Sverige är litet, eftersom jag inte haft några såna upplevelser utomlands (än)…

– När jag inte bott i Göteborg så länge satt jag på en parkbänk inne i stan. Vips, så går min talfröken som lärde mig säga R då jag var 7 år förbi!

– För några veckor sedan ser jag en tjej på spårvagnen som jag känner igen. Kommer fram till att det är dottern till en ’extradagmamma’ jag brukade vara hos som liten. Tycker att det är ganska häftigt, när jag kommer hem slår jag upp hennes namn på Eniro för att upptäcka att hon bor i huset bredvid mig!

– När jag var på Åsele för ett par år sedan och härjar runt som värst på campingen kommer det en kille emot mig som visar sig vara en kille jag haft kontakt med på MSN i flera år men aldrig träffat. Vid tillfället hade vi inte pratat på länge, så vi hade absolut ingen aning om att vi skulle dit båda två.

– När jag började på Vinga så hängde jag med två supertrevliga tjejer mest hela tiden, och första dagen lärde vi känna varandra. Ena tjejen frågar vart jag kommer ifrån och jag säger att jag kommer från norrland kort och gott, då jag inte tror att hon ska känna till Lycksele. Då säger hon på skoj ”Jaha vart då i norrland, Lycksele eller?” och jag tappar givetvis hakan. Då kommer vi fram till att hon har gått i samma klass som en tjej som flyttade upp till Lycksele och började i samma klass som den jag gick i innan jag flyttade ner till Göteborg, dessutom har hon varit och hälsat på och därmed träffat alla mina gamla klasskompisar och sett Lycksele!!!

– … och en annan gång innan detta gick jag förbi den här Lyckseletjejen på stan!

– Under en utekväll förra året träffade jag en tjej som var kompis med en av tjejerna som jag var ute med. Vi kom fram till att hon var på G med en kille som var tillsammans med min föredetta kompis ett år tidigare.

– Det här är väl inget specifikt men det händer väldigt ofta att jag går förbi Lyckselebor på stan. Jag kan inte alltid namnge dem, men jag vet att de är från Lycksele.

– Jag är på en efterfest med en kompis hos någon kille som jag inte kan namnge. Pratar sedan med en kompis om detta och förklarar vart jag var någonstans, och kommer fram till att hon känner killen jag var på efterfest hos!

– Förra Valborg satt jag med M, min syster och hennes nya skolkamrater i Vasaparken och drack vin då de kommer på att vi ska gå på fest i Vasastan. Skolkamraterna säger att festen ägs av några från norrland och vi skämtar ”norrland är ju så litet så ni kanske känner varandra!!” när vi kommer in genom dörren visar det sig vara tre fd Lyckselebor och en Norsjöbo som har festen.

– I vintras skulle jag på min vårdcentral i Mölndal men de hade stängt så jag fick gå till Åby istället. Utanför ser jag en väldigt bekant hund och när jag kommer in visar det sig att min syrras ex (från Lycksele) är där!

– Jag hade för flera år sedan en ’bloggkompis’ i en annan svensk stad. Det visar sig att hon är kompis med en tjej från Lycksele som jag bott granne med, och de två är också kompis med min nuvarande killes ex!

– I tv-serien Riverside medverkar en kille som jag jobbat med och en annan kille som går på min skola. Det sjuka är att killen som jag jobbat med har varit med i en annan film, där en ANNAN kille från min skola är med!

– Satt och slöade runt på Facebook en gång för länge sen och kommer till en kille som jag har många gemensamma vänner med uppe i Lycksele. Tittar på hans vänlista och ser att han är kompis med min lärare här nere i Göteborg!

– En dag när jag hade varit sjuk i flera dagar och sjukanmält mig på dagen, gick jag ut senare på kvällen för att dricka vin och käka oxfilé. Då kommer givetvis en lärare som jag skulle haft lektion med tidigare på dagen in (hoppas han inte såg mig…)

När jag och Mathilda var på Britney i somras satt det tre tjejer bredvid oss som vi börjar prata med. De kommer från Piteå men berättar att de känner någon i Lycksele, som visar sig vara min gamla simtränare som de känner!

… jag menar, ska jag fortsätta? ;) Det finns inga stopp för hur sjukt liten världen är!

2 kommentarer

Under Roliga saker

2 kommentarer till När världen är liten…

  1. Tack! :)
    Då tycker jag du ska göra en sån:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *