Sharm el-Sheikh – dag 6

Dag 6

Vi hade bokat in oss på en gratistur med Apollo då vi i en buss åkte omkring på en del ställen i Sharm, vissa som vi redan sett men även till en moské, till Old market och besökte ett typ papyrusmuseum och fick veta hur den framställningen går till, en kryddbutik för att informeras om de olika kryddor de har och sen även ett dykcenter. Lite jobbigt då det var svinvarmt och vi hellre ville ligga vid poolen men gratis är ju gratis. Meningen var att vi skulle boka in oss på ökensafari med dem men då de inte hade någon tid som passade blev det inte av, vi skulle alltså ha åkt på den där rundturen typ första dagen…

Istället för att lägga oss vid poolen tänkte jag – som övertalat mig själv och alla andra att jag inte skulle åka från Egypten förrän jag simmat med mina delfiner – länge och noga på om jag skulle "slösa" 1000 spänn på att simma med dessa skapelser, men det blev lite för dyrt fast vi åkte ändå till Dolphina för att gå på en delfinshow, då skulle jag ju i alla fall få se dem!

Det känns hemskt att stödja ett ställe som har en omänskligt liten pool med TRE delfiner i, det gör det verkligen i synnerhet då delfiner är ett djur som jag håller hårt om hjärtat. Jag kommer inte direkt gå dit och stödja dem mer och jag rekommenderar inte andra att gå dit om ni inte ser någon annan utväg. Man tycker att de kan ha en större pool för sina djur då de ändå måste dra in sjuhelvetes mycket pengar. Visst att jag hört att de levde under dåliga förhållanden men jag trodde inte att det var så litet som det var. Jag fick ändå se delfiner för första gången i mitt liv, de målade, dansade, hoppade, lekte med bollar, instruktörerna red genom vattnet på dem, de sjöng och var så fina och smarta. Magiskt!

Efter showen var slut kunde man få ta en bild med dessa djur och jag var såklart först där. Så jävla häftigt, jag har klappat två delfiner! Obeskrivlig lycka!! Mission almost accomplished =)

Vi upptäckte att Dolphina låg väldigt nära vårt hotell så vi gick tillbaks, förbi en del av Sharm som heter Il Mercato. Jättemysigt ställe som inspirerats av Italien (men jag tycker att det påminde om Girona i Spanien)och där finns inte en enda försäljare som skriker "helloo where are you from come visit my shop" utan fasta priser utan prutning. Jätteskönt, verkligen en oas från exempelvis Naama Bay. Sen finns det också ett Starbucks i varje ände av området, så det var inte en direkt tokig upptäckt heller =) Men vi gick tillbaks till hotellet och plaskade omkring i poolen innan vi återvände till Il Mercato, även lugnt och skönt under kvällstid. Vi satte oss på en restaurang som hette Onions, de har fler restauranger runt om i Sharm. Beställde in en filé med pepparsås utan större förväntningar men det var fan i mig den möraste och godaste köttbit jag ätit. Så det får ni INTE missa om ni åker dit, helsicke så gott det var…

Bredvid Il Mercato finns det något livligare men mycket vackra marknadsområdet Alf Leila wa leila, inspirerat av Tusen och en natt. Jag skulle kolla efter Converse men det var plågsamt att gå förbi miljarders försäljare, vi fick liksom gå i utkanten och spana efter skor på långt håll, vilket vi gjorde typ under hela vår resa så vi såg inte direkt mycket i butikerna vilket är jättesynd. Men å andra sidan var det i princip samma saker överallt och om jag säger såhär, Sharm har kanske 10 butiker som heter Gucci, tusen stycken med vattenpipor och andra egyptiska souvernier. Gissa om man kräks? Fast ändå synd att inte få kolla in allt vad som fanns, men kanske lika bra då man sparade pengar. Hittade en butik med Converse men det tog emot att köpa fejk och dessutom var de riktigt dåligt gjorda & osköna, så det bidde inga skor för min del och lika bra var väl det, köper hellre dyra, äkta i bättre kvalité här hemma.

Lämnade marknaden för att ta en frappucino på älskade Starbucks (som finns på två ställen där plus att vi sett ett café nära taxistationen i Naama också), mums vad gott och skönt det var att bara sitta och slappa, kolla på människor men slippa allt oljud… där inhandlade jag också äntligen en mugg, tyvärr ingen Starbucks Sharm el-sheikhmugg för de var riktigt fula haha. Men som sagt – Il Mercato får ni inte missa om ni vill slippa allt stoj och stim, jättemysigt i slutet av sin vistelse i Sharm. Detta område ligger precis som vårt hotell, El Fanar och Alf Leila wa Leila i området El Haddaba, ca 15-20egp's taxiresa från Naama.

Här nedan ser ni bild på två gigantiska palmer. Men det är inga palmer utan telefonmaster som de valt att smycka som palmer på flera ställen runt om i stan. Smart!
Notera att bilden på chokladkakan & muggen är tagna av Mathias ;)

Kolla även in min delfinbild HÄR!

2 Comments

Filed under Resor

2 Responses to Sharm el-Sheikh – dag 6

  1. åh vad härligt det ser ut! hoppas du fortsätter få lika fina dagar där nere :)
    skitsöt blogg tjejen!

  2. lifeofhallin: Det var riktigt härligt. Jag kom hem i onsdags :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *