Sharm el-Sheikh dag 1 & 2

Ingen bild fungerar efter domänflytt!

Varning för några långa inlägg. Jag är för trött för att berätta allting för alla femtio gånger om så jag slänger upp bilder och all möjlig text här istället, även om jag säkert missar en del.

Dag 1
Det första vi gjorde var att ta våra bleka kroppar och slänga oss vid poolen. Föga förvånande tog det inte många sekunder innan det kommit flera olika män och erbjudit följande: spa, hennatatuering och skönhetsbehandlingar. Sen traskade vi iväg till ett närliggande hotell som hade en skön terass, dessvärre sög maten. Jag beställde en pizza och fick typ ost med lite bröd. Knappt tomatsås.

På väg tillbaks till vårt hotell blev vi indragna i en parfymaffär och jag gjorde alla misstag man kan göra…

1. Vi är från Sverige, första gången i Egypten, första dagen också. Säg INTE det. Säg åtminstone att du varit i Egypten 5 gånger innan.
2. Jag var överhypad över alla vackra flaskor och hög på alla underbara dofter och sa ord som ”lovely, wonderful, i want everything”. Det ska man INTE göra utan snarare vara lite ”hm, nja, don’t know if I really like it..” eftersom försäljaren bara ser pengarna rulla in om kunden verkligen vill ha produkten. Spela ointresserad även om du vill ha precis allt i hela butiken, som jag ville då allt var så fantastiskt vackert.
3. Tackade ja till att dricka te. Där hade han oss verkligen i snaran.

Innan vi visste ordet av hade han hällt upp tre flaskor parfym och paketerat två fina flaskor till oss, innan vi ens sagt att vi skulle ha nåt. Happ. Men vi ville ju ha det, fast det var inte så planerat att vi skulle spontanshoppa första dagen. Sen kunde vi inte med att pruta heller.

På kvällen åkte vi in till Naama Bay och åt lite nachos och drack bärs på Camel Bars takterass. Bra utsikt över folkvimlet, dock rekommenderas inte nachosen men däremot den lokala ölen – Stella.

Här nedan har jag en lite halvkass bild på en butik, de enda exemplet jag kan visa på hur mycket fejk det finns i Sharm. Typ 10 butiker som heter Gucci, inte fint.Dag 2
Andra dagen åt vi en taskig hotellfrukost, den var verkligen vidrig. Sliskig juice med obestämbar smak, inte ett grovt bröd eller riktigt fräscha grönsaker (förutom typ vitkål och gurka som jag levde på hela veckan), nästan bara varma rätter typ bönor och konstiga saker. Inget normalt pålägg heller. Hela veckan åt jag croissanter, snabbkaffe, gurka, vitkål och hör o häpna – jag åt omelett med massa grejer i. Jag gillar verkligen inte ägg men såg inget alternativ än att trycka i mig en omelett varje morgon för att inte svälta ihjäl…

Efter frukosten väntade poolen där vi låg tills det var dags att åka iväg till hotellets egna beach, kan inte minnas namnet på den men den låg näst längst bort i Sharm el Maya. Skittrångt, superhög asdålig technomusik. Men då hade vi sett den stranden i alla fall. I Egypten får man ju välja, antingen ett hotell med privat strand eller public beaches som kostar pengar. Nu hade vårt hotell ingen bra strand och den låg jättelångt bort, men lika bra för stränder innebär bara mycket folk och sand överallt :P

På kvällen åt vi på hotellet vilket var ett dåligt drag då det var svindyrt och inte direkt god mat. Så vi mättade oss på Stella och traskade iväg till Beduincaféet vid poolen inne på hotellområdet, där vi träffade en skön lirade vid namn Mohammed/Frank (sistnämnda hans norska namn haha). Rökte vattenpipa, pratade på och hade det mysigt.Mer kommer sen ! Observera att detta är en jäkligt avkortad version med oerhört få bilder, då jag faktiskt kom hem med tre fulla minneskort – 1600 bilder… :P

2 Comments

Filed under Resor

2 Responses to Sharm el-Sheikh dag 1 & 2

  1. FYFAn va härligt med egypten!!:)

    Förresten så lottar jag ut ett Smashbox-kit på bloggen, skitenkelt :)!!! Wiie, direktlänk: http://finepieceofass.devote.se/blogs/4119634/taevling—smashbox-kit-.htm#WriteComment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *