Att göra bort sig

Det är inte ofta som jag gör något som jag faktiskt tycker är lite pinsamt. Men en sak kommer jag aldrig glömma, såhär i efterhand skrattar jag åt det men det var väldigt skämmigt när det väl begav sig…

STCC-rally 2008, min tremening är där och jobbar för ett rallyteam och på kvällen vaknas efterfest då det laget fick en mycket bra placering… jag hakade på, det var förare och det var massa gubbar och killar och tjejer där som jag inte hade någon aning om vad de var för några. Shyssta i alla fall, de fixade ju så att jag fick gratis drinkar och bubbel hela kvällen PLUS gratis inträde på Aveny 1, Peacock och Push så… vilken nästan nyss fyllda artonåring tackar nej? ;-)

I början av kvällen satt vi på Aveny 1 (och alla var väldigt runda under fötterna) för att bekantade oss med varandra och kom in på snacket mobiltelefoner. Jag lyssnade väl inte så noga, nu med facit i hand kanske jag skulle gjort det. Helt plötsligt när två män suttit och diskuterat om två kända mobilföretag ett tag, så slänger jag in kommentaren; ”Men Företag1 kanske gör få, bra telefoner – och företag2 gör många dåliga telefoner? Eller?” och kände mig jättefyndig och duktig som fått mig in i diskussionen jag med, stolt som ett tupp med ett leende på läpparna….

Gubben som förespråkade företag2 sa på den bredaste stockholmskan som mitt öra hört ”Jomen såhär är det serru, VI gör få telefoner eftersom då har VI tid att lägga ner tid på VÅRA telefoner så att de blir bra…” och pratade hela tiden om vi-vi-vi… men för mig klickade det aldrig utan jag drog upp min värdelösa mobil tillverkad av företag2 och sa ”Det här är den sämsta telefon jag haft” och gubben fortsätter ”Det är faktiskt en av de sämsta mobiler VI gjort, det kan jag erkänna, vi kommer komma ut med myyycket bättre grejer snart”

Då börjar jag förstå. Han typ… jobbar för märket jag har på min mobil och nyss suttit och snackat skit om!? Okeeey, det var ju pinsamt. Det slätas dock över ganska bra och vi fortsätter prata, gubben berättar om sin sviiindyra bil (han för över en bild på bilen till min mobiltelefon och säger att jag nu kan visa bilden för alla mina kompisar o säga att jag känner den enda person i Sverige som äger en sån bil), hur riiik han är etc. Sen fortsätter kvällen bra förutom några missöden som jag tror att vi skippar detaljerna från idag, hehe.

Några månader senare satt jag och fikade på Waynes på Drottninggatan i Stockholm med min tremening som var med under kvällen och vi började prata om vad vi gjorde den kvällen egentligen, eftersom det var en hel del alkoholhaltig drycker inblandade…. så säger hon;
– Duuu, Linnéa… du vet han mobilföretagsgubben? Du minns vad du sa åt honom? Han är chef över det företaget här i Sverige, typ en av gubbarna med fetast plånbok i hela Sverige…

Aha, okej. Det förklarar varför rallyföraren sa ”kanske inte lägligt att prata om detta nu…” när jag drog mina sköna dissar. Varför ska jag lyssna på en för mig okänd rallyförare även om han fått en plats på prispallen i en av Sveriges största rallytävlingar som även vår kära prins Carl Philip tävlar i? Typ öhh skulle inte tro det, ge mig mer skumpa och håll snacket för dig och dina rallykompisar, Mulle Meck…

Nu tyckte ju jag personligen att gubben verkade lite tom i bollen som skröt över sina rikedomar hela tiden som att jag skulle bli jätteimpad, men lite pinsamt att dissa min mobil som han chefade över sådär första (och enda!) gången man träffat denne. Å andra sidan så är det väl bra att de får höra ärliga synpunkter om sina produkter,hehe…

Alltid nåt att ha med sig i bagaget och jag fnissar högt och gott åt det idag, men oj vad jag ville sjunka genom jorden då jag fick veta det – tur att det ändå hann gå någon månad innan jag fick höra sanningen, haha!

Leave a Comment

Filed under Roliga saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *