Veganer, läs inte detta

Har ni tänkt på en sak angående ägg? Ägg kommer från hönan. I ägget växer en kyckling som alltså blir ett kackligt spektakel på två ben som är förbannat goda efter en stund på grillen.

Men! Ändå använder man ägg när man t ex bakar? Och det är ju inte kött direkt då utan bara en bakingrediens… men helt seriöst, är det inte konstigt? Ägg som man har i sockerkakan kunde ha varit en kyckling i charkdisken om man låtit hönan ruva på ägget lite längre.

När ägget hålls varmt blir det en kyckling till slut men tänk om det skulle bli en kyckling medans man hade sockerkakan i ugnen!? Mahahah….

Tåls att tänkas på, mina vänner ;)

Är det inte också konstigt att man säger att man ska käka ”kyckling”, inte ”höna” eller ”tupp” ? Varför kan man inte äta en tupp då det stämmer överens med storleken åtminstone? Alla vet ju att kycklingar är små, pipiga och söta, inte så stora som ”kycklingar” man köper på Ica. Konstigt va? I framtiden ska jag nog säga att jag ska käka tupp och ha kyckling i sockerkakan… låter ju lite mer verklighetstroget!

6 Comments

Filed under Roliga saker

6 Responses to Veganer, läs inte detta

  1. Olle

    weird inlägg

  2. Olle: Haha du måste ju erkänna att jag är dösmart !!!

  3. Olle

    du har typ kommit på att kycklingar kom ut ur ägg? :D grattis

  4. Olle: hahah men FÖRSTÅR DU INTE? man har alltså kyckling i tex sockerkaka. segis

  5. MEN Linnea!!! Äggen är ju inte befruktade, en höna får ju ägg utan att det finns en tupp. Ungefär som våran mens. Så det är väll rättare sagt så att vi äter höns-mens haha. En kykling har kläckts och blivivt till liv, ett ägg är bara ett ägg. Finns det ingen tupp i närheten så händer ingenting med det. Alltså likvärdigt med spermier! Att gämföra kykling med ägg är nästan som att svälja sperma skulle vara kanibalism! :D

  6. Mathilda: HAHA! Hönsmens… ja men vad fan, jag säger ju det jag har IG i alla naturämnen så jag vet ingenting hah!! Men det förklarar ju då saken varför ingen har kommit på samma kloka funderationer som jag ;) Hahaha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *