Proppbyte kräver annat än en liten tjej…

I fredags när jag kom hem och tände hallampan så åkte TVÅ proppar. Kolsvart i hall, delar av vardagsrum och kök. Ringde ett samtal till Piteå där lägenhetsinnehavarna befinner sig, för att fråga vart proppskåpet var och hur den där proceduren med proppbyte går till.

– Hur fan gör man? Är det farligt? *livrädd*
– Näää bara du inte pillar eller slickar på dom, men det har du väl inte tänkt göra..
– Jaha, vars finns nya proppar!?? *nära sammanbrott för att jag är så nervös*
– Ja, det ligger där i skåpet… *beachboys hörs i bakgrunden* MEN! Det måste vara samma ampere & watt som på propparna du tar ut, du måste vara jättejättenoga *paus för ölslurk* för annars så brinner du och hela huset upp!!! *raaap*
– Ehh okej… *väldigt lugnande, typ inte* jag hittar bara proppar med 18a på, jag ska ju ha 25a!
– Jamen, DET GÅR BRA! Det är lugnt, skruv dit han!

Att lyssna på en onykter husherre mitt i natten då han först varnar mig för livsfara och SEN rekommenderar mig att sätta dit en icke likadan propp? Nä, inte riktigt. Så igår stegade jag ner till Ica för att köpa nya proppar. Simpelt, tänkte jag. Hittade samma styrka så givetvis köpte jag ett paket, gick hem och skulle sätta i propparna för att få mig lite extra ljus och internet på den stationära datorn.

Då ser propparna ut såhär. Den gamla till höger, nya till vänster. Finn ett stort jäkla fel.

MMS:ade denna bild till proppägarna för att visa att det inte går så bra för lillasyster att få ljus i huset, dock bara med texten ”Bra köp” men det dröjer länge innan ett svar kommer. Ringer upp storasyster lite senare och säger att jag köpt fel.
Jaha, jag trodde det var ett salt- och pepparkar på bilden, så jag visade för Robert och sa ”kolla vad fina Linnea har köpt”

………

End of story, jag tror att Robert får byta sina livsfarliga proppar själv istället när de kommit hem.

2 Comments

Filed under Roliga saker

2 Responses to Proppbyte kräver annat än en liten tjej…

  1. …och fortsättning på historien… Linnea hade inte provat byta glödlampa :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *