DAGENS DRESSCODE

VARFÖR har alla börjat skriva ”dagens dresscode” ? För att Kissibajsi har börjat med det? Dresscode är inget alternativ till ”dagens outfit” då dresscode betyder klädkod, alltså ni vet – ska man på en speciell tillställning kan det vara bra att veta vilken typ av klädsel man ska ha. Frack? Kostym? Smoking? Ledigt? Vitt? Rosa?

”Klädkod är en angivelse om önskad klädsel hos gästerna vid fester och andra sammankomster. Om det i en inbjudan anges viss klädsel, bör sådan klädsel bäras av värdfolk och gäster. Syftet med en klädkod är att underlätta för gästerna och undvika att några gäster känner sig obekväma som ett resultat av avvikande klädsel.” – wikipedia

Finns även en viss mån av klädkod på restauranger och uteställen – t.ex du kommer inte in med mjukisbyxor på en nattklubb. En klädkod/dresscode är alltså till för att folk ska veta vad de ska ha för klädsel, för att inte vara opassande klädd – till exempel komma i storblommigt på begravning där dresscoden är svart för begravning, som det ofta är. Eller i mjukisbraller i kön till Parkan/nån Stureplansklubb.

Såvitt jag vet finns det ingen dresscode i modeblogg och fjortisbloggsvärlden, eller? Om det så är – så är Kissie helt fel person att starta den trenden och bestämma vilken klädkod som gäller då hon är helt grön på vad som är passande/modernt.

Så för guds skull, jag snälla ber er, sluta kalla era outfits för dresscode!!!!!! Innebär det då att alla era läsare bör ha samma slags outfit för att läsa er blogg? Jamen skriv då ”Dagens dresscode: jeans och t-shirt” så att vi andra vet vad som krävs för att komma in på er blogg. Man kanske måste börja skicka in bild på dagens klädsel för att få komma in på en specifik blogg?

DAH.

/Språk och tillfälligt inhoppande klädordspolis. För vem vet jag inte. Inte Kissie i alla fall.

Leave a Comment

Filed under Roliga saker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *